X

Οι 7 προκλήσεις για τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ο αντικαταστάστης του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των “μπλαουγκράνα”.

Ant1news

Την “χρυσή” σελίδα στην σταδιοδρομία του είναι έτοιμος να γράψει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα χθες πως είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου «έχει την ικανότητα, την κρίση, την εμπειρία και ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου της ομάδας».

Η διάρκεια της συνεργασίας του Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα θα είναι για 2+1 χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν οι άμεσοι συνεργάτες του, Ασπιάθου και Ποθάνκο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο ύστερα από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον πάγκο της κι αφού την οδήγησε στις υψηλές θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος, παρά τους μεταγραφικούς περιορισμούς και τις όποιες ιδιαιτερότητες ισχύουν στην ομάδα των Βάσκων.

 

7 προκλήσεις που περιμένουν τον Βαλβέρδε

Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Η ισπανική εφημερίδα Marca τις συνοψίζει ως εξής:

  1. Να επαναφέρει την Μπαρτσελόνα στην κυριαρχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι “μπλαουγκράνα” έχουν χάσει τα σκήπτρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και φιλοδοξούν να τα ανακτήσουν.
  2. Να εμπνεύσει τον Ινιέστα, που δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τον μικρό χρόνο συμμετοχής που του έδινε ο Λουίς Ενρίκε.
  3. Να μειώσει την εξάρτηση από την τριπλέτα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ. Στη διάρκεια της σεζόν αποδείχθηκε πως όταν η τριπλένα “MSN” δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, η Μπαρτσελόνα το… πλήρωνε ακριβά.
  4. Να δείξει εμπιστοσύνη στις Ακαδημίες. Ελάχιστη ήταν η ανάδειξη νέων παικτών με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα περιμένει από τον Βαλβέρδε να αξιοποιήσει το έμψυχο υλικό.
  5. Να διαχειριστεί σωστά τον Μέσι, ο οποίος έφθασε πλέον τα 30 και δεν μπορεί να πιέζεται διαρκώς στα όριά του.
  6. Να κερδίσει τα media. Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα φιλοδοξεί ο νέος προπονητής να επιδείξει ένα “φιλικό πρόσωπο” και να αλλάξει την εικόνα που έβγαζε προς τα έξω ο Λουίς Ενρίκε.
  7. Να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να βγάζει φωτιές από το κέντρο και μπροστά, ωστόσο αμυντικά υποπίπτει σε πολλά λάθη. Όπως γράφει η Marca, o Βαλβέρδε θα πρέπει να την κάνει πιο συμπαγή αμυντικά, επισημαίνοντας πως η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση.