X

Ποινή αποκλεισμού της έδρας επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό

Ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε ότι υπήρξε χρήση βίας εναντίον μελών της αποστολής του Πλατανιά στο ματς της 1ης Απριλίου στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για τρεις αγωνιστικές, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Super League, για τον πολυσυζητημένο αγώνα της 1ης Απριλίου με τον Πλατανιά στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε ότι υπήρξε χρήση βίας εναντίον μελών της αποστολής της χανιώτικης ομάδας, χωρίς όμως να προκληθεί τραυματισμός, κάτι που θα ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για τους “ερυθρόλευκους”.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αθλητικός δικαστής απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι πρωταθλητές “κουβαλούν” ακόμη δύο αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας τους από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και από τη συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντεστό στη ρεβάνς. Εφόσον δε μειωθεί η ποινή, μέσω της έφεσης που θα καταθέσουν, το “Γ. Καραϊσκάκης” θα μείνει κλειστό τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού “βράζουν” με την απόφαση, καθώς τη θεωρούν υπερβολική.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι εκ των βασικών ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, που έγιναν αποδέκτες σωματικής βίας, VANDERSON SCARDUELLI και RAUL LLORENTE, έλαβαν μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ενώ και οι Χρυσοβαλάντης Μαλανδράκης και Αντώνιος-Στυλιανός Κοκκαλάς δεν αποσύρθηκαν, αλλά παρακολούθησαν το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως από τον πάγκο της ομάδας τους. Από τα ανωτέρω, επομένως, συνάγεται ότι η ένταση της μετελθούσης σωματικής βίας επί των προρρηθέντων μελών της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ήταν ήπια και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοια, ώστε να προκληθεί σε οιονδήποτε εμπλεκόμενο έστω και ελαφρά σωματική βλάβη».