X

Στα “αστέρια” η ΑΕΚ, με “δώρο” του Παναθηναϊκού

Η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρώτη θέση στα play offs χάρη στη νίκη της επί του Πανιωνίου και το “διπλό” του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Ant1news

Την πρώτη θέση στα play offs της Super League πήρε η ΑΕΚ μετά το 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και σε συνδυασμό με το “διπλό” του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.

Οι “κυανέρυθροι”, που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια και στο 81΄ ο Αραούχο έστειλε την Ένωση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Σοτζαεϊ, Μπεν, Γεσίλ (61΄ Λάμπρου).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄ Βινίσιους), Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

 

Ο Παναθηναϊκός “καταδίκασε” τον ΠΑΟΚ σε... υποβιβασμό στο Europa League, δίνοντας την πρώτη θέση των play offs και κατ’ επέκταση το εισιτήριο για τον Γ΄ προκριματικό του Champions League στην ΑΕΚ.

Οι ελλιπέστατοι “πράσινοι” νίκησαν τoν “Δικέφαλο του Βορρά” στην Τούμπα με 3-2. Μπίσεσβαρ (20΄) και Ενρίκε (68΄) έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ Κλωναρίδης (28΄) και Λουντ (79΄) είχαν ισοφαρίσει για τους “πράσινους”, οι οποίοι απέδρασαν με το διπλό χάρη στο γκολ του Μολίνς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77' Κάνιας), Ουάρντα (88' Χαρίσης) και Πρίγιοβιτς (63' Κουλούρης).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43' Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ρέις (49' Χατζηγιοβάννης), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (89' Πίσπας), Μόλινς, Κλωναρίδης.