X

Προπονητής έκανε τον γύρο της Ιταλίας με ποδήλατο για ένα στοίχημα!

Διέσχισε 1.300 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο σε εννέα μέρες. Η προσωπική τραγωδία του προπονητή της Κροτόνε που τον συνέδεσε με το ποδήλατο.

Ant1news

Η Κροτόνε είχε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στη Serie A και ο υποβιβασμός της έμοιαζε δεδομένος.

Στα τέλη του Απρίλη έκανε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα στην έδρα της Κιέβο αλλά και πάλι κανείς δεν πίστευε στην σωτηρία της ομάδας.

Ο προπονητής της Κροτόνε, Ντάβιντε Νικόλα, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους παίκτες του, δήλωσε μέσα στα αποδυτήρια ότι αν η ομάδα σωθεί θα πάει με ποδήλατο από το Κροτόνε που είναι στο νότο της χώρας ως το Βιγκόνε που είναι στο βορρά κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Κι όμως το θαύμα έγινε! Η Κροτόνε έκανε έξι νίκες στα τελευταία ματς και κέρδισε την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

 

 

Πολλοί αμφέβαλλαν ότι ο Νίκολα θα υλοποιούσε την υπόσχεση του, αλλά στις 10 Ιουνίου ο 44χρονος τεχνικός μαζί με μια ομάδα φίλων του ξεκίνησε το «τάμα» και μετά από 9 ημέρες έφτασε στη γενέτειρα του το Βιγκόνε.

«Αν είμαι κουρασμένος; Ακόμη δεν νιώθω κάποιο ιδιαίτερο πόνο… Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, ένα παραμύθι. Ίσως από αύριο βγει η κούραση, όμως σημασία έχει ότι πέτυχα το στόχο μου», είπε λίγο μετά την άφιξη του στο Βιγκόνε Νίκολα ο οποίος πριν από τρία χρόνια έχασε τον 14 γιο του, όταν τον παρέσυρε λεωφορείο ενώ οδηγούσε το ποδήλατο του!

«Κράτησα την υπόσχεση μου και με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων τραβήξαμε και την προσοχή του κόσμου στο θέμα της ασφάλειας στους δρόμους», πρόσθεσε με νόημα ο Νίκολα ο οποίος μαζί με τους συνοδοιπόρους αποθεώνονταν από κάθε πόλη που περνούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.