X

Θετικές οι εντυπώσεις που άφησε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Καρπάτι

Η “Ένωση” αναδείχθηκε ισόπαλη με την ουκρανική ομάδα, αλλά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ant1news

Η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της στο Κιέλτσε της Πολωνίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ. Η “Ένωση” έδειξε καλά στοιχεία με τους παίκτες της να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με ένα σουτ του Κλωναρίδη στο 8΄ που πέρασε ελάχιστα έξω. Η Καρπάτι όμως ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 10΄ όταν μετά από κάθετη πάσα του Κλοτς, ο Τσατσούα με ωραίο πλάσε νίκησε τον Μπάρκα.

Η Ένωση έχασε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αρχικά με τον Κλωναρίδη στο 12΄ και στην συνέχεια με τον Αϊντάρεβιτς στο 16΄, αλλά τελικά τα κατάφερε με κεφαλιά του Γιακουμάκη στο 18΄. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 22χρονου επιθετικού με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, μάλιστα στο 27΄ ακυρώθηκε γκολ του Τσιγκρίνσκι ως οφσάιντ, αλλά μετά το ημίωρο, λόγω και της δυνατής βροχής, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά.

 

Στο έναρξη του δεύτερου ημίχρονου ο Χιμένεθ άλλαξε όλους τους παίκτες εκτός του Μπάρκα. Στο 47΄ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους Μαντάλο και Μπακάκη να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον τελευταίο να πασάρει στον Λιβάγια, που από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Ο Μάνταλος στο 54΄ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στο 59΄ έπιασε ένα καλό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, που απέκρουσε δύσκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα ήταν και πάλι των “κιτρινόμαυρων” με τον Λιβάγια να χάνει τετ α τετ στο 78΄.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καρπάτι: Μίσακ, Λομπάι, Βίζντρικ, Κουντομπιάκ, Χόλοντνικ, Κλοτς, Μιροσνιτσένκο, Αρκές, Οσμάν, Τσάτσουα, Κσονζ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Αντωνίου, Γιακουμάκης.

*Στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ έπαιξαν οι: Μπάρκας (76΄ Τσιντώτας), Μπακάκης, Βινίσιους, Βράνιες (69΄ Τσόσιτς), Μανωλάς (86΄ Γιούσης), Γιόχανσον (86΄ Μπάμπης), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (86΄ Βλαχομήτρος), Τρίστασον, Μεληκιώτης (86΄ Γιαννούτσος), Λιβάγια.