X

Απειλή τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στο Euro 2017 γυναικών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική της Ολλανδίας μετά την αποκάλυψη σχεδίου επίθεσης στο γήπεδο της Ουτρέχτης.

Ant1news

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ολλανδίας μετά την αποκάλυψη σχεδίου επίθεσης του “Ισλαμικού Κράτους” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών που αρχίζει την Κυριακή.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση “μοναχικού λύκου” στο στάδιο Galgenwaard της Ουτρέχτης, στις 19 Ιουλίου, την ημέρα που η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σκωτία.

Στο Euro 2017, θα αγωνιστούν 16 εθνικές ομάδες από τις 16 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Ολλανδία.

Η ιστοσελίδα, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μηνύματα του ISIS και δύο φωτογραφίες από το γήπεδο στην Ουτρέχτη, ο χώρος στις εξέδρες και ένας οδικός χάρτη.

 

Η εκπρόσωπος της UEFA, Ανέτ Φαν Τριγκτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερες πληροφορίες και είναι σε στενή επαφή με τους επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ολλανδίας (NCTV), που αναλύουν την τρομοκρατική απειλή.

Οι Αρχές στην Ολλανδία ανέφεραν, επίσης, ότι είναι «πολύ νωρίς για να αποφασίσουν ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν,» ενώ η UEFA ανακοίνωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί η ακύρωση του αγώνα μεταξύ  Αγγλίας και Σκωτίας.