X

Έκλεισε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 600 εκ. ευρώ. Πολλοί κάνουν λόγο για το τέλος κάθε περιουσιακού αλλά και ηθικού ορίου. Η ανάρτηση της "Μπάρτσα".

Ant1news

Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, αποκάλυψε στους συμπαίκτες του ότι περνάει πλέον τις τελευταίες του ώρες στην Βαρκελώνη και ενδεχομένως κι αύριο η Παρί Σεν Ζερμέν θα ανακοινώσει την μεταγραφή του.

Αυτό άλλωστε μαρτυρά και μια ανάρτηση στο twitter του μάνατζερ του παίκτη, Βάγκνερ Ριμπέιρο, από το Παρίσι.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σ.Ζ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, μπορεί να φτάσει και τα 660 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από την ρήτρα 222 εκατ. ευρώ, ο Νεϊμάρ αναμένεται να εισπράττει για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας 30 εκατ. ευρώ καθαρά, που με τους φόρους κοστίζει ανά έτος 61,2 εκατ ευρώ στην Παρί Σ.Ζ.

 Υπάρχει επίσης μπόνους μεταγραφής και προμήθειες μάνατζερ, που ανεβάζουν στα ύψη την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ξεπερνώντας κάθε περιουσιακό και ηθικό όριο, παρακάμπτοντας το περίφημο Financial Fair Play, ακινητοποιώντας την Uefa και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως στο τέλος κερδίζει πάντα αυτός που έχει τα περισσότερα χρήματα για να δαπανήσει πληρώνοντας για τα πάντα και τους πάντες.

Η ιταλικής εφημερίδα La Stampa, έγραψε πως η μετακίνηση αυτή και το σπάσιμο της ρήτρας, αποτελεί μια πραγματική πράξη βίας, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής, αρχή μιας άλλης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι μετά, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

«Θα είναι η ημέρα που η μεταγραφική αγορά θα χάσει και το τελευταίο (μικρό) στρώμα της αθωότητας που είχε απομείνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την απόφαση του παίκτη να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και η διοίκηση της ομάδας με ανάρτηση της στο twitter.