X

Ο Νεϊμάρ σουτάρει από …καρέκλα 12 μέτρων

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής επισκέφθηκε την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη της Ελβετίας για να ανακηρυχθεί πρεσβευτής ΜΚΟ για άτομα με αναπηρία.

Ant1news

Μετά την μεταγραφή-ρεκόρ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και αφού πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα, την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ επισκέφθηκε τη Γενεύη της Ελβετίας προκειμένου να ανακηρυχθεί επισήμως Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για την μη κυβερνητική οργάνωση “Handicap International”, η οποία στηρίζει διεθνώς άτομα με αναπηρία.

Έχοντας στο πλάι του τους γονείς του, ο Νεϊμάρ δήλωσε πανευτυχής για το νέο ρόλο που αναλαμβάνει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Βραζιλιάνος “μάγος της μπάλας” έκανε επίδειξη των δεξιοτήτων του, ανεβαίνοντας πάνω στην “Σπασμένη Καρέκλα”, μία ξύλινη κατασκευή που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Handicap International το 1997 και δεσπόζει έξω από την έδρα του ΟΗΕ.

 

 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Νεϊμάρ εμφανίστηκε διατεθειμένος να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί για να ενισχύσει το έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης οργάνωσης.

 

«Εκατομμύρια είναι εκείνοι που ζητούν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Για αυτόν τον στόχο εργαζόμαστε, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.