X

Ολυμπιακός: οι “δεύτερες σκέψεις” του Χάσι για την Ριέκα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.45) την Ριέκα στο Φάληρο για τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μπέσνικ Χάσι αμφιταλαντεύεται για την ενδεκάδα.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η επιστροφή στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό, που «παίζει» μέσα στις επόμενες 7 ημέρες όλη τη χρονιά. Οι δύο αγώνες με την Ριέκα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των πρωταθλητών Ελλάδος, του προπονητή αλλά και αρκετών ποδοσφαιριστών.

Αν οι πειραιώτες ρίξουν στον καναβάτσο τους Κροάτες, τότε το σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα κυματίσει και πάλι στο Φάληρο και το «ερυθρόλευκο» καράβι θα συνεχίσει να «πλέει» σε ήρεμα νερά, έχοντας βάλει στο χρηματοκιβώτιο του τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση περίπτωση, θα ξεκινήσουν οι «φουρτούνες». Οι οικονομικές υπερβάσεις του Ιουλίου θα έχουν πάει στράφι και τα σχέδια για μετεγγραφική υπέρβαση στο τέλος του Αυγούστου θα καταλήξουν στον «κάλαθο των αχρήστων».

Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά ο προπονητής και οι παίκτες του «μπαρουτοκαπνισμένου» σε ευρωπαϊκές «μάχες» Ολυμπιακού, ο οποίος καλείται να… εξοστρακίσει την πρωτάρα Ριέκα και να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι τέτοια η κρισιμότητα του ματς που ο Μπέσνικ Χάσι κάνει… δεύτερες σκέψεις. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η υπόθεση ενδεκάδα είχε ξεκαθαρίσει, ο Κοσοβάρος θέλησε χθες να «ανακατέψει την τράπουλα». Φιγκέιρας, Οφόε και Σεμπά «χτυπούν» την πόρτα του αρχικού σχήματος.

Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Καπίνο, με τους Ρέτσο και Βούκοβιτς να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Κούτρη να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο. Το δεξί διεκδικούν ο Ομάρ με τον Φιγκέιρα.

Με τον Οφόε στα… πιτς, ο Χάσι δοκίμαζε όλες αυτές τις ημέρες το δίδυμο Ρομαό-Ζιλέ στη μεσαία γραμμή. Ο Βέλγος, όμως, κέρδισε τη «μάχη» με τον χρόνο, προσθέτοντας έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον προπονητή του.

Ερωτηματικά υπάρχουν και για τις θέσεις των εξτρέμ. Η παρουσία του Καρσελά στο δεξί άκρο θεωρείται δεδομένη, με τον Σεμπά, όμως, να διεκδικεί επί ίσοις όροις το αριστερό από τον Μάριν. Τη «μπαγκέτα» του οργανωτή θα αναλάβει ο Κώστας Φορτούνης, ενώ την «αιχμή του δόρατος» θα αποτελέσει ο «δήμιος» της Παρτιζάν, Μοχάμεντ Μπεν.