X

Europa League: “τούμπαρε” την Έστερσουντ ο ΠΑΟΚ

Προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Europa League πήρε ο “Δικέφαλος του Βορρά”, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην Τούμπα.

Ant1news



Μεγάλη νίκη με ανατροπή, με 3-1, που του δίνει προβάδισμα για πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Έστερσουντ. Οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Νούρι, ο Λέο Μάτος ισοφάρισε στο 38΄ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», για να πετύχει δύο ακόμη γκολ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (77΄ & 88΄). Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (24/8) στη Σουηδία.

Ο ΠΑΟΚ ήταν, πάντως, κακός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης αλλά πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Έστερσουντ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε σε μια ευρείας έκτασης νίκη, σε αντίθεση με τη μορφή του αγώνα, κι αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο σκορ, μιας και η αντίπαλός της είχε προηγηθεί στο σκορ με πέναλτι του Νούρι στο 21΄, που καταλογίστηκε μετά το λάθος του Λέοβατς και την ανατροπή του Άις από τον Ρέις.

 

Ο «Δικέφαλος» ευτύχησε, ωστόσο, παρά την κακή εικόνα του, να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό με κεφαλιά του Λέο Μάτος, ενώ στην επανάληψη ήταν η σειρά του Πρίγιοβιτς να «καθαρίσει» το παιχνίδι σκοράροντας στο 77ο λεπτό, επίσης με κεφαλιά και στο 88΄ με πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Κεϊτά επί του Ενρίκε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74’ Ενρίκε), Σάκχοφ (63’ Πέλκας), Μακ (80’ Αθανασιάδης)

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα (71’ Γκέρο), Βίντεγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Μουκίμπι (71’ Μπέργκβιστ), Γκόντος (81’ Μπιόρκστρομ)