X

Χάσι: Δεν θεωρούσα ότι άξιζα να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού

Επιβεβαίωσε ότι η απόκτηση του Οφόε αποτελούσε προτεραιότητά του, τόνισε ότι προσπάθησε για τον Ζιλέ και υπογράμμισε ότι ο Προτό έφτασε για …δεύτερος...

Ant1news

Συνέντευξη στην εφημερίδα του Βελγίου «Nieuwsblad» παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι, τονίζοντας ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει κάνει τη μεγαλύτερη οικονομική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Δήλωση που αποτέλεσε και τον τίτλο της συνέντευξης.

Ο Χάσι δεν δίστασε να παραδεχθεί, πως μέχρι την υπογραφή του, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να καθίσει στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ γνωρίζοντας καλά τις αλλαγές προπονητών της περασμένη σεζόν, επισήμανε πως η πρόκριση στο Champions League δεν επιβεβαιώνει αυτόματα την δική του παραμονή.

«Ο Χάσι οδηγεί ένα μικρό κομμάτι του Βελγίου στην Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα, σχετικά με τους Βέλγους ή αυτούς που είχαν σχέση με το Βέλγιο και τώρα συνεργάζονται με τον 45χρονο προπονητή στους «ερυθρόλευκους»:

«Δεν έχω στόχο να φωνάζω ότι είμαι κορυφαίος προπονητής. Εγώ λέω…σκάσε και δούλευε σαν στρατιώτης. Είναι ευτυχής. Δεν έχω κάνει ακόμα αυτό που περιμένουν από μένα, δεν ξέρω που θα είμαι σε δύο εβδομάδες. Η δουλειά μόλις άρχισε. Οι κόρες μου έμειναν σε σχολείο στο Βέλγιο, δεν θα κάνω τα ίδια λάθη όπως στη Βαρσοβία που με ακολούθησε η οικογένειά μου», είπε ο Χάσι.

«Ηξερα για τις πολλές αλλαγές προπονητών στον Ολυμπιακό την περυσινή σεζόν. Μέχρι την ώρα που υπέγραφα δεν θεωρώ ότι άξιζα να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Γνώριζα ότι υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες. Πρέπει να κερδίσω το επόμενο ματς για να συνεχίσω να πείθω τους ανθρώπους».

 

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι η απόκτηση του Οφόε, αποτελούσε προτεραιότητά του, τόνισε ότι προσπάθησε για τον Ζιλέ, που έφτασε επειδή ο Ντεφούρ ήταν πολύ ακριβός, υπογράμμισε ότι ο Προτό έφτασε για …δεύτερος, ενώ για τα 7 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του Ένγκελς τόνισε:

«Δεν πρέπει να πιστεύουμε όλα τα ποσά που ακούγονται. Όμως ο σύλλογος έκανε μια τεράστια οικονομική προσπάθεια, τη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια. Κι αυτό επειδή ο στόχος είναι να ξαναπουλάει με αυξημένη αξία. Έχει περίπου το ίδιο προφίλ με τον Ρέτσο, το μεγάλο ταλέντο που πουλήσαμε».

Σχετικά με το Champions League είπε: «Οι παίκτες ήταν χαρούμενοι όταν έγινε η κλήρωση διότι δεν έχουν παίξει ξανά με την Μπαρτσελόνα, ούτε κι εγώ. Την επόμενη μέρα όμως κατάλαβαν τη δυσκολία της αποστολής. Στόχος είναι η τρίτη θέση , θέλουμε να κερδίσουμε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την ερχόμενη εβδομάδα».