X

Ολυμπιακός: Έχασε “πόντους” ο Χάσι

Επισφαλής είναι η θέση του Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό μετά το τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα των πρωταθλητών μέσα σε μία εβδομάδα.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Μπέσνικ Χάσι έλαβε το “χρίσμα” του προπονητή από τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον περασμένο Ιούνιο για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στους “χρυσοφόρους” ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπερ και εγένετο! Ο Κοσοβάρος “ξεκλείδωσε” την πόρτα τις πρόκρισης και πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτή την επιτυχία, που θα φέρει στα ταμεία των πρωταθλητών περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Από τότε μπορεί να πέρασαν μόλις 3 εβδομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός των αυτοματισμών, του στρωτού ποδοσφαίρου και των πολλών λύσεων μοιάζει άχρωμος, άοσμος και άγευστος, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. Πως γίνεται το πολυδιαφημισμένο ρόστερ των 25 ισάξιων ποδοσφαιριστών να συρρικνώνεται απελπιστικά και η ομάδα να μοιάζει “σκασμένη” από την 4η μόλις αγωνιστική; Ο άνθρωπος που μετά το ματς με την Σπόρτινγκ δήλωνε ότι στο ημίχρονο θα άλλαζε 6 παίκτες, γιατί στον αγώνα με τον Αστέρα επέλεξε να διατηρήσει τα 9/11 της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ;

“Έγκλημα και τιμωρία”! Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν χωρίς ενέργεια και ο Αστέρας, που την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη νεοφώτιστη Λαμία στην Τρίπολη, “φλέρταρε” με ένα ιστορικό “διπλό” μέσα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Ούτε στα πιο τρελά τους “όνειρα” οι Αρκάδες δεν περίμεναν τόσα “δώρα” από τον Μπέσνικ Χάσι, με τον Σάββα Παντελίδη να τα... ξετυλίγει ένα -ένα.

Σε ένα ματς που θα έπρεπε να πλαγιοκοπήσει την “κλειστή” άμυνα των φιλοξενούμενων, ο 45χρονος διέπραξε “ατόπημα” ολκής, παίρνοντας στην αποστολή μόλις ένα ακραίο οπισθοφύλακα (Φιγκέιρας). Με τον Κούτρη τραυματία και τον Ομάρ εμπύρετο, ο Χάσι επέλεξε να αφήσει εκτός 19αδας τον Κροάτη Μίλιτς, ο οποίος θα μπορούσε να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο με τον Φιγκέιρας στο δεξί, βοηθώντας στην επιθετική ανάπτυξη. Αντ' αυτού, “σπατάλησε” τον Φιγκέιρας στα αριστερά και “βάφτισε” δεξί μπακ τον 33χρονο πλέον Ζιλέ ή μάλλον καλύτερα κατάφερε να τον “απομυθοποιήσει” στα μάτια των φίλων της ομάδας του Πειραιά.

Την ίδια ώρα “τιμώρησε” τον Κώστα Φορτούνη, “παρκάροντας” τον στον πάγκο και έδωσε τη “μπαγκέτα” του οργανωτή στον Μάριν και τον Οφόε, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τρίτο σερί ματς μέσα σε επτά ημέρες. Τόσο ο Γερμανός όσο και ο Βέλγος παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, επηρεασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Στην κορύφωση του αυτοκτονικού ιδεασμού του, ο Χάσι “επιβράβευσε” τον mvp του αγώνα με την Σπόρτινγκ, Φελίπε Πάρντο, κρατώντας τον στις “εφεδρείες”. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, το όνομα του Κολομβιανού βρισκόταν στους αναπληρωματικούς, καθιστώντας σαφές σε... φίλους και εχθρούς ότι οι θέσεις της ενδεκάδας είναι καπαρωμένες, ακόμη κι αν σημειώσεις 2 γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Κοσοβάρος, αν έχει ακόμη άμμο η κλεψύδρα του (μόνο δεδομένη δεν θεωρείται η παρουσία του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ), είναι υποχρεωμένος να ανακρούσει πρύμναν και να αξιοποιήσει όλο το ρόστερ. Άλλωστε, οι περισσότεροι παίκτες αποτελούν δικές του εισηγήσεις. Οι εμμονές του Χάσι θυμίζουν Μπέντο και “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”...

Η συνέντευξη τύπου του Χάσι μετά το ισόπαλο 1- με τον Αστέρα Τρίπολης:

Την πληρότητα του ρόστερ και το τι έφταιξε σήμερα: «Δεν μπορεί να συγκρίνεις το ματς με την Ξάνθη με το τωρινό. Με την Ξάνθη είχαμε φάσεις αλλά σήμερα όχι. Στο πρώτο μέρος περπατούσαμε και δεν είχαμε καλό ρυθμό. Περίμενε κανείς αντίδραση από την ομάδα και δεν έγινε. Κάναμε ένα πέναλτι που δεν έπρεπε να γίνει. Μετά πήραμε ρίσκο δίχως να μπορέσουμε να κάνουμε καλά το παιχνίδι μας».

Τις επιλογές του και εάν έκανε λάθος: «Γιατί; Είχαμε τόσο χρόνο. Δεν γίνεται να αλλάζεις διαρκώς παίκτες. Διαλέγεις πάντα το τι θα κάνεις και ανάλογα και με την αποκατάσταση».

Για τον Πάρντο και γιατί δεν ήταν βασικός: «Ναι τον εμπιστεύομαι τον Πάρντο. Ήταν να φύγει και τον κράτησα. Ήταν στη Ναντ και δεν έπαιζε. Τώρα τον κράτησα εδώ».

Για την πίεση που έχει στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Πίεση υπάρχει πάντα. Στον Ολυμπιακό είμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά. Χτίζουμε ακόμα την ομάδα. Έχουμε 12 παίκτες νέους και τραυματισμούς. Να βρούμε τους αυτοματισμούς και τη νοοτροπία. Νιώθω διαρκώς πίεση και εγώ ο ίδιος βάζω παραπάνω πίεση στον εαυτό μου. Να βρεθούμε ως ομάδα και να βρούμε την καλή ψυχολογία». ​