X

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο “έβγαλε στο σφυρί” τη Χρυσή Μπάλα

Για ποιο λόγο ο Πορτογάλος άσος δημοπράτησε την Χρυσή Μπαλα του 2013…

Ant1news

Η επίδειξη πλούτου, το αλαζονικό του ύφος και το στυλ του ξενίζουν. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε το ταλέντο του, ούτε φιλανθρωπικό έργο του.

Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η τελευταία καλή πράξη του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ήταν για λογαριασμό του ιδρύματος «Make a Wish».

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε σε δημοπρασία στο Λονδίνο τη Χρυσή Μπάλα που κέρδισε το 2013, με στόχο να συγκεντρωθούν το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τα παιδιά που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Τελικά συγκεντρώθηκαν 600.000 λίρες.

Ο τετράκις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας αναδείχθηκε ο αθλητής με το πλουσιότερο φιλανθρωπικό έργο για το 2015. Μεταξύ των καλών πράξεων που έχει κάνει ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, ξεχωρίζουν η κάλυψη των εξόδων για τη χειρουργική επέμβαση ενός 10χρονου το 2010, και για τη θεραπεία ενός 9χρονου που έπασχε από καρκίνο το 2012. Ο Ρονάλντο είχε, επίσης, δωρίσει 5 εκατομμύρια λίρες στο Νεπάλ το 2015, για να βοηθήσει τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.