X

“Καίγεται” για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός

Οι “ερυθρόλευκοι” αγνοούν τη νίκη στη Σούπερ Λίγκα από τις 26 Αυγούστου και το “διπλό” στην έδρα του Πανιωνίου είναι …μονόδρομος.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η ευημερία μιας ολόκληρης σεζόν μπορεί να μην εξασφαλίζεται από τον θρίαμβο μιας νύχτας, όμως η αποψινή βραδιά (20:30) είναι εξόχως κρίσιμη για τον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” απέχουν 5 βαθμούς από την κορυφή και “καίγονται”  για το “τρίποντο” στην έδρα του Πανιωνίου. Τελευταία φορά που “γεύτηκαν” τη χαρά της νίκης ήταν στις 26 Αυγούστου με τη νεοφώτιστη Λαμία στο Περιστέρι. Έκτοτε μετρούν δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, σε μία ασυνήθιστα παρατεταμένη για την ομάδα του Πειραιά περίοδο βαθμολογικής ανομβρίας.

Ο Μπέσνικ Χάσι αποτελεί παρελθόν και ο Ολυμπιακός που ταρακουνήθηκε από τις αδιανόητες επιλογές του Κοσοβάρου, ανασυντάχθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες (εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος) και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί για να ανακτήσει τα πρωτεία. Το έργο του στη Νέα Σμύρνη κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, αλλά περί τούτου “έχουν γνώση οι φύλακες”.

Ο Τάκης Λεμονής προετοιμάζει τους πρωταθλητές για έναν …τελικό. Άλλοτε με επικές ομιλίες και “ντόπες” ψυχολογίας, επιστρατεύοντας ακόμη και τον βαθμολογικό πίνακα και άλλοτε με… παραπλανητικές ή μη δοκιμές στο Ρέντη, ο Έλληνας τεχνικός φροντίζει να κρατάει τους παίκτες σε εγρήγορση.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, ο “Sir Takis” δοκίμασε σχήμα με τον Προτό στο τέρμα και τους Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου και Κούτρη να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Ως ανασταλτικός χαφ αγωνίστηκε ο Ρομαό, έχοντας παρτενέρ στη μεσαία γραμμή τον Οφόε. Την “μπαγκέτα” του οργανωτή έλαβε ο Κώστας Φορτούνης, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και τους Πάρντο και Σεμπά στα άκρα της γραμμής κρούσης.

Την “πόρτα” της ενδεκάδας χτυπούν τόσο ο Μποτία για το κέντρο της οπισθοφυλακής, όσο και ο Τζούρτζεβιτς για την θέση του φορ. Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Ανδρούτσος, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Ομάρ, Καπίνο, Μάριν και Ταχτσίδης.

Εκτός μάχης έμειναν ο Εμενίκε, ο οποίος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις, ο τραυματίας Μπεν, ο ανέτοιμος Βούκοβιτς, ο τιμωρημένος Ένγκελς και οι Ζιλέ, Ζντιέλαρ και Μάρτινς για λόγους τακτικής.