X

Βαλβέρδε: κομμάτι της καρδιάς μου ο Ολυμπιακός

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τους ιδιαίτερους δεσμούς με την ομάδα του Πειραιά.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα θα είναι ιστορική για τον Ολυμπιακό, που θα λάβει το “βάπτισμα του πυρός” στο Καμπ Νου και συγκινησιακή για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τους πρωταθλητές Ελλάδος σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Βάσκος τεχνικός αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφει για την ομάδα του Πειραιά και δήλωσε πως ένα κομμάτι της καρδιάς του ανήκει σε αυτήν.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων Βαλβέρδε:

Για τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσει ο Ολυμπιακός: «Ξεκίνησαν με δύο ήττες. Έχουν γρήγορους και τεχνίτες παίκτες. Είναι μια ομάδα που έχει ενθουσιασμό και μεγάλη εμπειρία σε αυτήν την διοργάνωση».

Για το τι σημαίνει για εκείνον το γεγονός πως θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα: «Είναι συναισθηματικό ματς για μένα και έχω παρελθόν σε αυτήν την ομάδα. Το γήπεδο του Ολυμπιακού έχει μία ιδιαίτερη μαγεία και έχω περάσει πολύ καλά εκεί. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έμεινε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό! Μπορεί κάποια πρόσωπα να έχουν αλλάξει, όμως πολλά πράγματα είναι ίδια. Είναι μία ομάδα που κατακτά τίτλους και οι οπαδοί του είναι πάντα εκεί».

 

Για τη σημασία που έχει ο αγώνας για την Μπαρτσελόνα: «Σημαντικό ματς, θα παίξουν βασικοί, θέλουμε να πάρουμε το ματς. Είναι σημαντικοί βαθμοί.»

Για τα συναισθήματά του για Ολυμπιακό: «Κάναμε νίκες μαζί και κατακτήσαμε τίτλους. Με αγαπάνε και τους αγαπώ. Όλα ήταν εξαιρετικά με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τους Έλληνες γενικά, θα είναι πολύ συναισθηματικό ματς για μένα».

Για τις συνθήκες στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι δύσκολο μέρος. Δεν είναι εύκολο για τους προπονητές. Εμένα μου άρεσε να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα. Υπάρχει μεγάλη πίεση να νικήσεις».

 

Άριστα πήρε ο Βαλβέρδε στο… τεστ ελληνικών!

Άριστα δέκα πήρε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο «τεστ ...ελληνικών» που έβαλε η ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα. Ο Βάσκος προπονητής των Καταλανών, που βρέθηκε τρεις σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, συμφώνησε να συμμετάσχει στην περίεργη δοκιμασία.

«Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ζήσει την Τετάρτη ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό από την Ελλάδα, μια ομάδα που για τρεις σεζόν (2008/09, 2010/11 και 2011/12) ήταν στον πάγκο της. Για το λόγο αυτό, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα διασκεδαστικό και διαφορετικό παιχνίδι, διακρίνοντας τα ονόματα των παικτών του γραμμένα στα ελληνικά», ανέφερε η ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα.