X

Super League: ντέρμπι στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον αήττητο ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική. Κρίσιμες αναμετρήσεις και ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ant1news

Με ανεβασμένη ψυχολογία, δεδομένου ότι βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της Super League, θα παραταχθούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, στο Κυριακάτικο (20:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος μετά από επτά αγωνιστικές και διαθέτει την καλύτερη αμυντική λειτουργία στην διοργάνωση, με παθητικό μόλις δύο γκολ. Στοιχείο, στο οποίο πιθανότατα θα βασίσει τα σχέδια του ο Λουτσέσκου, προκειμένου να φύγει από το Φάληρο με το θετικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του στον μεσοεπθετικό τομέα.

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι», που διακρίνονται από αγωνιστική αστάθεια και ευάλωτη άμυνα -με παθητικό 10 γκολ- καλούνται να ξεπεράσουν την απογοητευτική εμφάνιση στο «Καμπ Νου» και αν επικεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για -ειδικά εντός έδρας- απώλειες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διατηρηθεί ή θα μεγαλώσει η απόσταση από την κορυφή.

Παράλληλα, η ΑΕΚ με «προίκα» την καλή εμφάνιση και -κυρίως- τον βαθμό που απέσπασε από την Μίλαν, ευελπιστεί σε ισοπαλία στο φαληρικό ντέρμπι, έτσι ώστε με νίκη επί του φορμαρισμένου και -επίσης αήττητου- Ατρομήτου να βρεθεί μόνη στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Λαμία, σε μία ανοικτή αναμέτρηση όπου ενδεχομένως η «φανέλα» και ο ποδοσφαιρικός εγωϊσμός των «πρασίνων» να υπερισχύσει του ενθουσιασμού των «νεοφώτιστων», ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα-Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη και Πλατανιάς-ΑΕΛ.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

16:00 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

18:15 Κέρκυρα-Παναιτωλικός

20:30 Λαμία-Παναθηναϊκός

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

16:00 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος

18:15 Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη

18:15 Πλατανιάς-ΑΕΛ

20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

19:30 ΑΕΚ-Ατρόμητος