X

“Πάνθηρας” στην Τρίπολη

Ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα και αναρριχήθηκε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ant1news

Δύο σερί ήττες ήταν πολλές για τον φιλόδοξο -και φέτος- Πανιώνιο. Με γκολ του Μασούντ στο 47΄, οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, και αναρριχήθηκαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με τον γκολκίπερ Κότνικ να κρατάει ανέπαφη την εστία του Πανιωνίου.

Κόντρα στην εικόνα του πρώτου 45λεπτου, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με το ξεκίνημα του β΄ μέρους. Στο 47ο λεπτό οι παίκτες του Γρηγορίου άλλαξαν με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα και ο Σπιριντόνοβιτς έβγαλε την ασίστ για τον Μασούντ, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Αθανασιάδη.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα ως το 75΄, αλλά στο τελευταίο τέταρτο ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση. Το σουτ του Τόνσο στο 77΄ πέρασε λίγο άουτ και στο 85΄ ο Κότνικ χάρισε ουσιαστικά το “τρίποντο” στην ομάδα του, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε πλασέ του Δουβίκα, σχεδόν εξ επαφής, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σλοβένος τερματοφύλακας απέκρουσε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Ισνάλντο (74΄ Γκοντό), Μαντίντα (51΄ Τόνσο), Μανιάς (51΄ Δουβίκας).

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Γεσίλ (70΄ Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς (80΄ Παπαγεωργίου), Λάμπρου (46΄ Μασούρας).