X

Νίκες “οξυγόνο” για Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ

Πήραν βαθμολογική ανάσα, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, κόντρα σε Ξάνθη και Πλατανιά, αντίστοιχα.

Ant1news

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήραν ο Απόλλων Σμύρνης και η ΑΕΛ, καθώς μέχρι σήμερα ήταν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε 2-0 της Ξάνθης, ενώ η ομάδα της Λάρισας πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Πλατανιά (0-1).

Στη Ριζούπολη, ο Απόλλων Σμύρνης “έσπασε το ρόδι” απέναντι στην αήττητη των τριών τελευταίων αγωνιστικών, Ξάνθη, και με τα γκολ των Καστιγέχος στο 11΄ και Αλμπάνη στο 84΄ πήρε το πρώτο φετινό του “τρίποντο”.

Οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερο ξεκίνημα στο ματς, αφού μόλις στο 11΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Καστιγέχος, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κονέ. Η “ελαφρά ταξιαρχία” θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 19΄ με τον Αλμπάνη να μην μπορεί να αιφνιδιάσει τον Ζίφκοβιτς.

 

Στην επανάληψη ο γκολκίπερ Ζίφκοβιτς κράτησε “ζωντανή” την Ξάνθη, όταν έκανε σπουδαία επέμβαση στο 69΄ στο σουτ του Αλμπάνη, ωστόσο, ο τελευταίος με ατομική προσπάθεια στο 84΄, αφού πέρασε και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε άδεια εστία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (88΄ Ελμπάζ), Μενδρινός (74΄ Χουάρες), Καστιγέχος (85΄ Ανιέτε), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Οκάν, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Κίκε (62΄ Ρότσε), Λουσέρο (79΄ Σιλά), Μπρίτο, Γέντρισεκ (62΄ Κάστρο).

 

Την πρώτη φετινή νίκη της, και μάλιστα εκτός έδρας, πανηγύρισε η ΑΕΛ στα Χανιά, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κριζμάν στο 21΄.

Ο Πλατανιάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, απείλησε δύο φορές την ΑΕΛ, αλλά στο ποδόσφαιρο μετρά ποιος είναι πιο ουσιαστικός. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι “βυσσινί” πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Κριζμάν στο 21΄ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Γουάλας.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να “καθαρίσουν” το ματς στο 71΄, ενώ στη συνέχεια ο Πλατανιάς πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν για να φθάσουν στην ισοφάριση. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Κούσας απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, έπειτα από πλασέ του Ενσικουλού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Κρος, Γκρζέλτσακ, Στάθης, Κοροβέσης, Πατράλης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77΄ Παπανικολάου), Ενσικουλού, Ντεβέσα (77΄ Δημούτσος), Στόιτσεφ (53΄ Μπούτνικ)

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (61΄ Κούσας), Γουάλας, Άντονι, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (90+1΄ Περόνε), Λεοζίνιο (80΄ Λαγός), Ντέλετιτς.