X

Κύπελλο: Σαν σε προπόνηση ο Ολυμπιακός, νίκη στην εκπνοή ο ΠΑΟΚ

Νίκη στις καθυστερήσεις για τον Πανιώνιο κόντρα στον Άρη.  βήμα πρόκρισης για την ΑΕΛ. Έκανε το καθήκον του ο Παναιτωλικός.

Ant1news

Με συνοπτικές διαδικασίες “καθάρισε” ο Ολυμπιακός το ματς κόντρα στον Αχαρναϊκό, τον οποίο νίκησε εύκολα με 3-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πριν συμπληρωθεί το δέκατο λεπτό της αναμέτρησης στη Νεάπολη (το γήπεδο του Μενιδίου κρίθηκε ακατάλληλο), η ομάδα του Τάκη Λεμονή άνοιξε το σκορ. Ο Ζιλέ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (48΄), ο Μάρτινς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με σουτ από κοντινή απόσταση. Το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε ο Εμενίκε (μπήκε αλλαγή στο 60΄ στη θέση του Τζούρτζεβιτς), διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το τελικό 0-3 με κεφαλιά.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αχαρναϊκός: Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (62΄ Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77΄ Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88΄ Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46΄ Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78΄ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60΄ Εμενίκε).

Έφυγε με το “διπλό” από την Καλαμαριά ο ΠΑΟΚ

 

Το πρώτο "διπλό" στη σεζόν πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Πόντου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμαριάς, παρά το γεγονός πως παρουσίασε προβληματική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, οι οποίοι, όμως, δεν κατάφεραν να την εκμεταλλεύτηκαν. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά τελικά στο 90ό λεπτό ο Ρόμπερτ Μακ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων και με όμορφο πλασέ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (64' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60' Τζάλμα), Μακ.

Νίκη στις καθυστερήσεις για τον Πανιώνιο

 

Εντυπωσιακό ήταν το ματς που διεξήχθη ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο στο "Κλ. Βικελίδης" για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "κυανέρυθροι" άφησαν το καλύτερο για το τέλος και με "χτύπημα" στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, πέρασαν νικηφόρα με 2-1 και έκαναν άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όσο για τον Άρη, θέλει πλέον μόνο νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας, ώστε να πάρει την 2η θέση.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πλατέλλας (84' Νίκιτς), Παυλίδης (72' Μπαργκάν), Κάσσος, Πασάς (89' Μιλούνοβιτς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Κάργας, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (79' Χατζισαφί), Λάμπρου, Σαββίδης (64' Γεσίλ), Ντουρμισάι (65' Μασούντ).

Βήμα πρόκρισης για την  η ΑΕΛ

 

Σημαντικό βήμα για τη πρόκριση έκανε η ΑΕΛ επικρατώντας της Παναχαϊκής με 3-0 σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και με φάσεις και από τις δυο πλευρές.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις φάσεις που έκαναν ενώ οι φιλοξενούμενοι που στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ με κυρίους εκφραστές τους Γιαννιτσάνη και Περόνε αλλά και τον ορεξάτο Κριζμάν πέτυχε τρία αλλά έφτασε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-0 στη νίκη.

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Καρατάσιος, Κοντόρ, Λαγός, Μπάλλας (76' Κριζμάν), Μασούρας (82' Μακρής), Περόνε, Κρητικός (70' Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Αγουρίδης, Γκίνο, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (52' Μασούρας), Λουμπαρδέας, Γκέσιος (55' Σπανός), Κυνηγόπουλος (82' Στεργίδης), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης.

Νίκη για τον Παναιτωλικό

 

Μετά την ήττα από την Ξάνθη για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, η νίκη στο Αγρίνιο απέναντι στον Πανσερραϊκό ήταν μονόδρομος.

Ο Παναιτωλικός έκανε το καθήκον του και πιο εύκολα από ο,τι μπορεί να δείχνει το 2-0, πήρε τη νίκη επί των "λιονταριών" χάρη στο γκολ του Μάρκος Πάουλο στο όγδοο λεπτό και του Μάρκο Μαρκόβσκι στο 85ο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):  Τσέναμο, Μόρας, Χαντάκιας, Μύγας (57' Ντίας), Παρράς, Μπεχαράνο (71' Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Ρόζα (46' Μασουρέκ), Κλέζιο, Μοράρ, Μαρκόβσκι.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Σιάκκας, Τσαμούρης, Ιωαννίδης (65' Τζιτζικαλάκης), Γκέκας, Ρούτσης, Δούμτσιος, Βοσκόπουλος, Στέβιτς (54' Τσελεπίδης), Παπουτσογιαννόπουλος (67' Φοσού), Γκούρτσας.