X

Ολυμπιακός: αφήνει πίσω την ήττα στο ντέρμπι και “βλέπει” Μπαρτσελόνα

Οι δηλώσεις του Λεμονή που ζήτησε «ρεαλισμό» και το μήνυμα αντεπίθεσης του Φορτούνη.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο επέφερε προβληματισμό στην διοίκηση και δυσαρέσκεια στον κόσμο αλλά ο χρόνος πιέζει και ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τάκης Λεμονής, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, τόνισε για το κλίμα στην ομάδα. ‘’Όλοι γνωρίζετε ότι ήταν κακό αποτέλεσμα. Το καλό είναι πως παίζουμε αύριο με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα έπρεπε να συζητήσουμε αλλά ήταν θετικό πως έχουμε γρήγορα ματς. Εδώ έχουμε βέβαια μία ιδιάζουσα περίπτωση διότι έχουμε απέναντί μας την Μπαρτσελόνα’’.

Σε ότι αφορά τον στόχο του Ολυμπιακού στο ματς, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων επεσήμανε ότι ‘’πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η προσέγγιση και η φιλοσοφία απέναντι σε τέτοια ομάδα δεν αλλάζει δραστικά. Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα αλλά όχι μεγάλες αλλαγές ως προς την προσέγγιση απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα’’.

 

Σε ότι αφορά την πίεση που υπάρχει στην ομάδα, είπε ότι ‘’υπάρχει παραπάνω πίεση για τον βαθμό επειδή παίζουμε στο γήπεδό μας. Υπάρχει όμως μεγάλος βαθμός δυσκολίας γιατί αυτή η ομάδα δεν καταλαβαίνει από έδρες και ακόμα και εάν είχε περάσει πάλι το ίδιο θα έπαιζε. Παίζει στο μυαλό μας αυτό το σενάριο. Παίζει και για το αποτέλεσμα της Σπόρτινγκ με την Γιουβέντους. Νομίζω πως τα αυριανά ματς είναι τα κλειδιά για το τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι και η Σπόρτινγκ είναι πολύ ωραία ομάδα εκτός από την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους που είναι δύο πολύ καλές ομάδες”.

 

Και ο προπονητής του Ολυμπιακού, κατέληξε λέγοντας ότι ‘’δεν πρέπει να υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να παίξει κάποιος με αυτές τις ομάδες. Είναι όνειρο και νομίζω ότι όλοι το δείχνουν ότι θέλουν να παίξουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι΄΄.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε να μιλήσει στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. «Είχαμε μία ομιλία στα αποδυτήρια οι παίκτες, μετά τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μιλήσαμε. Ξέραμε ότι έχουμε καλή ομάδα και ότι έχουμε καλούς παίκτες. Να δείξουμε το τι αξίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αρχής γενομένης από αύριο αν και είναι δύσκολο το ματς με την Μπαρτσελόνα. Να κάνουμε την αντεπίθεσή μας».

Τέλος ο Κώστας Φορτούνης σχολίασε και την υποδοχή που ετοιμάζει ο κόσμος στον Ερνέστο Βαλβέρδε. «Περιμένουμε όλοι να έχει μία θερμή υποδοχή γιατί το αξίζει. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής που είναι στην καλύτερη ομάδα. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό όμως. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».