X

Όνειρο ήταν και πάει… η πρόκριση στο Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδος πάλεψε για το καλύτερο, αλλά η συντριβή στην Κροατία δεν της άφηνε περιθώρια. Χειροκρότησαν οι φίλαθλοι την καλή εμφάνιση.

Ant1news

Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδας στα μπαράζ των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε πολύ πάθος απέναντι στην Κροατία και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Το τελικό 0-0, με συνδυασμό την ήττα με 4-1 στον πρώτο αγώνα, έδωσαν την πρόκριση στους Κροάτες.

Η Εθνική είχε διάθεση και αγωνιστικότητα, όχι όμως ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της. Ο Μίχαελ Σκίμπε διαφοροποίησε κατά τα 6/11 την ενδεκάδα συγκριτικά με τον αγώνα στο “Μάξιμιρ”, καθώς θέλησε να παρατάξει μια ομάδα με “φρέσκα” πόδια, μιας και ο αγώνας απαιτούσε πολύ τρέξιμο, ενώ άλλαξε και το σύστημα, σε 4-3-3.

Η πρώτη τελική για την Εθνική καταγράφηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας δοκίμασε το πόδι του από περίπου 30 μέτρα κι έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σούμπασιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε στον Παπασταθόπουλο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του αρχηγού της Ντόρτμουντ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

 

Στον αντίποδα, η Εθνική στάθηκε τυχερή στο 43ο λεπτό, καθώς ι Πέρισιτς έστειλε με σουτ την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Στο 58΄ ο Μήτρογλου ξέφυγε από τον Λόβρεν και σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 79ο λεπτό ο Πέλκας σκόραρε με την πρώτη του επαφή με την μπάλα αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά, καθώς ο Τοροσίδης που του είχε δώσει την πάσα ήταν εκτεθειμένος. Τέλος στο 87’ ο Σούμπασιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια του σουτ του Ταχτσίδη.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μπακασέτας (59΄ Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (59΄ Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78΄ Πέλκας).

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (91΄ Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86΄ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78΄ Κράμαριτς).