X

“Έκλεψε” τον βαθμό στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λεωφόρου, αφού η “Ένωση” κατάφερε να ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ant1news

Με γκολ του Μάρκο Λιβάια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανέβηκε μόνη - προσωρινά - στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές.

Οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα από το 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μολέδο. O  Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ και προς γενική έκπληξη ο Μολέdο πήδηξε εντελώς μόνος για την κεφαλιά με την οποία έγραψε το 1-0.

Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός άφησε την πρωτοβουλία και τους χώρους στην ΑΕΚ η οποία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο στο 26΄, είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με «πράσινο» προβάδισμα.

Εκείνο που βασάνιζε τον Ουζουνίδη, όμως, ήταν η απώλεια του Μολέντο, του κορυφαίου αμυντικού του, ο οποίος τραυματίστηκε λίγο μετά το ημίωρο και αποχώρησε...

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι πιο απειλητικοί.

Στο 80΄ ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς, αλλά η προσπάθειά του ήταν... τραγική κι έτσι η ΑΕΚ συνέχισε να ελπίζει. Στα τελευταία λεπτά, όμως, επιτέθηκε ανορθόδοξα και με πανικό που μεταφέρθηκε και στον πάγκο (αποβολή Χιμένεθ στο 85΄ για άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στην έδρα του, ο Μάρκο Λιβάια είπε την …τελευταία λέξη. Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε εξαιρετική πάσα του Αϊντάρεβιτς, σούταρε και η μπάλα, αφού βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο (37΄ Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67 Αλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (90΄ Ρέις).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71΄ Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (67΄ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια.