X

Κύπελλο Ελλάδας: “σφράγισαν” την πρόκριση ΟΦΗ, Ξάνθη, Ατρόμητος και Λαμία

Πέρασαν στους “16” της διοργάνωσης. Αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Απόλλων Σμύρνης.

Ant1news

Δραματικό φινάλε στον 1ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να αποχαιρετά τελικά τη διοργάνωση, μετά την ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου.

Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε στους Κρήτες της 1η θέση του ομίλου, με τον Πλατανιά (που δεν έχει υποχρεώσεις την 3η αγωνιστική, λόγω της μη συμμετοχής του Ηρακλή) να καταλαμβάνει την προνομιούχο δεύτερη θέση.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε στο 61΄ με δυνατό σουτ του Κιταμπάλα. Στο 81΄ ισοφάρισε ο Όγκμποε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ορτέγκα «έγραψε» το τελικό 2-1 και «σφράγισε» την πρόκριση του ΟΦΗ, αλλά και του Πλατανιά (θα έμενε έξω με σκορ 1-2).

«Περίπατο» ο Ατρόμητος στη Σπάρτη

Σε... παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στη Σπάρτη και τον Ατρόμητο, με την ομάδα του Περιστερίου να νικάει εύκολα 4-0 και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, την ίδια στιγμή που η ομάδα της Λακωνίας ολοκλήρωσε χωρίς βαθμούς την παρουσία της.

Πριν ολοκληρωθεί το 40λεπτο, το σκορ βρισκόταν ήδη στο 0-3, με ένα γκολ του Μάντσον στο 17΄ και δύο γκολ του Ουάρντα, στο 28΄ και στο 37΄. Στο 76΄ ο Μενσά διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Στα πλέον αξιοσημείωτα του αγώνα, η είσοδος του νεαρού τερματοφύλακα, Χρήστου Μανδά, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 10 ημερών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ατρομήτου, που έπαιξε σε επίσημο ματς της ομάδας.

Δεν “ίδρωσε” η Ξάνθη

Άνετο απόγευμα είχε η Ξάνθη στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών όπου εξασφάλισε τη νίκη με 2-1 επί του Πανσερραϊκού και μαζί την πρόκριση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας με τέρματα των Κάστρο (33΄) και Π. Ορφανίδη (60΄ πέν.), ενώ μείωσε στο 90΄ ο Ζιγκερίδης.

H Ξάνθη πήρε την πρόκριση αήττητη (3 νίκες), ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 3 βαθμούς με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό του.

Και η Λαμία στους “16”

Η Λαμία πήρε το «εισιτήριο» για τους “16”, καθώς νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ. Οι Ακόστα (55΄) και Καραγιάννης (59΄) σημείωσαν τα τέρματα για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο γκρουπ.