X

Ολυμπιακός: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με άλλη μία ήττα

Η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα από τον Πειραιά και ακολούθησε την Μπαρτσελόνα στους “16” του Champions League.

Ant1news

Με απολογισμό μια ισοπαλία, αυτή με την Μπαρτσελόνα, και πέντε ήττες, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο Champions League, καθώς την 6η και τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 2-0 από τη Γιουβέντους, χάρη σε γκολ του Κουαδράδο στο 15΄ και του Μπερναρντέσκι στο 90΄.

Έτσι, από τον 4ο όμιλο, όπου η ελληνική ομάδα πήρε την τέταρτη θέση, η Γιουβέντους προκρίθηκε ως δεύτερη, πίσω από τον Μπαρτσελόνα, που τερμάτισε αήττητη.

Το ματς από την αρχή πήρε έναν εξαιρετικό ρυθμό και απλώθηκε σε όλο το μήκος του γηπέδου, με τη Γιουβέντους να έχει τη σημαντική ευκαιρία στο 7΄ με τον Ντίμπαλα, όμως ο Προτό πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Σάντρο ξέφυγε από αριστερά και γύρισε προς την “καρδιά” της περιοχής, όπου ο αφύλακτος Κουαδράδο την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα.

 

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο ενθουσιασμός φάνηκε να επανέρχεται στις τάξεις του Ολυμπιακού και άρχισε να αναζητά την ισοφάριση, απέναντι σε μια Γιουβέντους που επέλεξε να παίξει πιο παθητικά. Στο 58΄ και από κάθετη μπαλιά του Ταχτσίδη, ο νεοεισελθών Μάριν βρέθηκε απέναντι στον Σέζνι, αλλά απέτυχε να τον πλασάρει. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά απειλητικοί ξαναέγιναν στο 81΄, στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Κούτρης σέντραρε από αριστερά και ο Μπεν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Τελικά, όχι μόνο δεν ισοφάρισε ο Ολυμπιακός, αλλά σε ένα ματς όπου άξιζε κάτι καλύτερο, δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 90΄, όταν με δυνατό σουτ του Μπερναρντέσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Νικολάου, Ένχελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (61΄ Φορτούνης), Πάρντο, Σεμπά (46΄ Μάριν), Τζούρτζεβιτς (71΄ Μπεν).

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Μπαρτσάλι (70΄ Ρουγκάνι), Σάντρο, Κεντίρα, Ματουϊντί, Κουαδράδο (84΄ Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (62΄ Πιάνιτς), Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν.

 

Αήττητη η Μπάρτσα, στο Europa League η Σπόρτινγκ

Η Μπαρτσελόνα έκανε το χρέος της, καθώς επικράτησε με 2-0 της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και προκρίθηκε πρώτη και αήττητη στην επόμενη φάση του Champions League. Οι Πορτογάλοι, από την άλλη, έμειναν στην τρίτη θέση του 4ου ομίλου και θα συνεχίσουν στο Europa League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου, άφησε εκτός ενδεκάδας τον Λιονέλ Μέσι, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεκουραστεί.

Στα αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. O Αλκάθερ στο 59' άνοιξε το σκορ για τους “μπλαουγκράνα”, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Ματιέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.