X

“Λύτρωση” για την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις

Με γκολ του Κριζμάν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα της Λάρισας πανηγύρισε μία σημαντική νίκη απέναντι στην Ξάνθη.

Ant1news

Μία φοβερή έμπνευση του Περόνε, που έβγαλε με τακουνάκι τον Κριζμάν απέναντι από τον γκολκίπερ της Ξάνθης και το ψύχραιμο πλασέ του τελευταίου, με το οποίο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισαν στην ΑΕΛ τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Ξάνθη. Χάρη στο “τρίποντο”, η ΑΕΛ έφθασε τους 17 βαθμούς και “έπιασε” στη βαθμολογική κατάταξη την Ξάνθη στην 7η θέση.

Οι παίκτες της Ξάνθης ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα και κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους, ενώ έχασαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο 21ο λεπτό με τον Λουσέρο, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στο 37΄ είχαμε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ξάνθη, αφού αρχικά ο Γέντρισεκ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά σουτ του Λουσέρο έφυγε άουτ. Η Ξάνθη συνέχισε την πίεση αλλά χωρίς να σκοράρει, ενώ η Λάρισα δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο 45λεπτο την αντίπαλό της.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο «ορεξάτοι» στο γήπεδο και στο 48΄ δημιούργησαν μια αναστάτωση στην περιοχή της Ξάνθης, όταν ο Μασούρας μπήκε από δεξιά, αλλά ο Λισγάρας άλλαξε ελαφρά την πορεία της μπάλας, η οποία έφθασε στον Κρίζμαν που όμως δεν κατάφερει να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 60΄ νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μασούρα που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίφκοβιτς, ο οποίος τον έκοψε σε κόρνερ και κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ. Στο 80΄ ήταν η σειρά της Ξάνθης να φθάσει κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του Γέντρισεκ βρήκε και πάλι το δοκάρι της Λάρισας. Έτσι φθάσαμε στο 90+4΄ του αγώνα για να σκοράρει η Λάρισα με τον Κριζμάν, ο οποίος από πάσα του Περόνε κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Μετά το τέρμα της Λάρισας υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων προς το διαιτητή, ενώ υπήρξε ένταση και συμπλοκές κατά την αποχώρηση των ομάδων στη φυσούνα του γηπέδου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63΄ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (83΄ Γιαννίτσανης), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Μασούρας, Κριζμάν.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σιλά, Ρότσε (78΄ Φασίδης), Ντε Λούκας (87΄ Σβάρνας), Φλίσκας, Μελιόπουλος, Λουσέρο, Κίκε (57΄ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.