X

“Σκαρφάλωσε” προσωρινά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εντυπωσιακοί στο Αγρίνιο και επικράτησαν άνετα του Παναιτωλικού, έχοντας τον Φορτούνη σε μεγάλα κέφια.

Ant1news

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή στο Αγρίνιο, επικρατώντας με 4-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και σημειώνοντας την πέμπτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σε μεγάλα κέφια τον Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δύο φορές (6΄, 62΄). Η ομάδα του Αγρινίου είχε ισοφαρίσει προσωρινά χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ένγκελς (27΄). Ο Ανσαριφάρντ έκανε “σεφτέ” στο 66΄ και με το πρώτο του γκολ στη Super League έγραψε το 1-3, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζούρτζεβις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή αιφνιδίασε τους γηπεδούχους ανοίγοντας το σκορ νωρίς-νωρίς, ύστερα από έξοχο συνδυασμό που ξεκίνησε από τον Ταχτσίδη και κατέληξε στην τελική πάσα του Μάριν προς τον σκόρερ Φορτούνη.

Οι Πειραιώτες ισοφαρίστηκαν από “φίλια πυρά” στο 27΄. Ο Ρόσα σέντραρε από τα αριστερά, ο Ένγκελς έβαλε το κεφάλι δίνοντας ύψος στην μπάλα που πέρασε πάνω από τον Προτό και το 1-1 ήταν γεγονός.

 

Οι φιλοξενούμενοι “ανέβασαν στροφές” στο δεύτερο ημίχρονο και στο 62΄ ο Φορτούνης αξιοποίησε ιδανικά τον έξοχο συνδυασμό Οτζίτζα-Ανσαριφάρντ πλασάροντας για το 1-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιρανός από δημιουργός έγινε σκόρερ, μετά το λάθος γύρισμα του Μόρα προς τον Κυριακίδη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Τζούρτζεβιτς.

Η πειραϊκή ομάδα πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση της κατάταξης αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί αύριο στην Κέρκυρα. Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβηκαν στους 29 βαθμούς (έναντι 27 της “Ένωσης”), ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε καθηλωμένος στους 14 πόντους και τη 13η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67΄ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81΄ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74΄ Μαρκόβσκι).

Ολυμπιακός: Προτό, Κούτρης (69΄ Φιγκέιρας), Σισέ, Ένγκελς, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο (46΄ Οτζίτζα), Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (77΄ Τζούρτζεβιτς).