X

Απόρθητα “κάστρα” Περιστέρι και Γιάννενα

O Ατρόμητος νίκησε και τον Λεβαδειακό και συνεχίζει τις “υψηλές πτήσεις”. Το αήττητο σερί στην έδρα του διεύρυνε ο ΠΑΣ.

Ant1news

Στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος θα κλείσει το 2017 ο Ατρόμητος. Η ομάδα-έκπληξη της φετινής Super League επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στο Περιστέρι και ανέβηκε προσωρινά στην 2η θέση με 27 βαθμούς, στη 14η αγωνιστική της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Νικολά Ντιγκινί στο 42ο λεπτό.

Η αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο δεν τους δικαίωσε, αφού αφενός δεν έκαναν αξιόλογη φάση, αφετέρου βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε κομβικό σημείο. Στο 42΄ ο Ντιγκινί πήρε την ασίστ από τον Ντάουντα και πλάσαρε τον Επασί για να ανοίξει το σκορ.

Βασιλακάκης και Ουάρντα ήταν ξανά απολαυστικοί και ο Ατρόμητος ήλεγχε εύκολα το ματς. Όσο βέβαια έμενε το 1-0, κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος, αλλά ο Λεβαδειακός έμοιαζε ανήμπορος να απειλήσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Έτσι, ο Ατρόμητος πέτυχε ακόμα μία νίκη, ενώ οι Βοιωτοί με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες το τελευταίο δίμηνο παραμένουν σε αδιέξοδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Χατζησαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Ουάρντα, Ντιγκινί (90΄ Καρασαλίδης), Ντάουντα (74΄ Μενσά), Μάντσον, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης (80΄ Ούμπιδες), Γιαννούλης, Ρισβάνης.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας, Αντιλέχου, Φαβάρο, Τριποτσέρης (46' Ιωαννίδης), Νιάσε, Γιακουμάκης, Γιουσούφ, Μπελγκαζουάνι (78΄ Σουμπίνιο), Μητρόπουλος (74΄ Ομπιόρα).

 

Για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι η Λαμία έμεινε αήττητη, καθώς στάθηκε “όρθια” και στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΠΑΣ, για την 14η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 64΄ με τον Μαυροπάνο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 77΄ με τον Τσούκαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ διατηρεί το αήττητο στην έδρα του, έχοντας παραχωρήσει όμως πέντε ισοπαλίες.

Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου, όμως δεν μπορούσε να “διασπάσει” τη γερή άμυνα της Λαμίας. Στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΣ άσκησε ασφυκτική πίεση, που καρποφόρησε στο 64΄, όταν ο Ναδάλες εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαυροπάνος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.  Ωστόσο, η Λαμία δεν έχει πει την τελευταία λέξη και στο 77΄ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο. Ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ και ο νεοεισελθών Τσούκαλος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 92΄ και μέσα από την περιοχή, ο Γιάκος έπιασε “ανάποδο ψαλίδι” και ο Μελίσσας έκανε την απόκρουση του αγώνα, χαρίζοντας στη Λαμία τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ (46΄ Σκόνδρας), Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος (72΄ Μπουκουβάλας), Μανθάτης, Σολτάνι (61΄ Χαλκιαδάκης).

Λαμία: Μελίσσας, Μπουλούλης (77΄ Φράγκος), Παπαργυρίου (57΄ Καραγιάννης), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Αναστασόπουλος, Βουό (69΄ Τσούκαλος).