X

Ο ΠΑΟΚ διέσυρε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα

Τα διαπιστευτήριά του ως διεκδικητής του τίτλου κατέθεσε ο “Δικέφαλος του Βορρά”, κάνοντας επίδειξη ισχύος απέναντι στους “πράσινους”.

Ant1news

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πέλκα, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Super League, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ο νεαρός άσος, που προέρχεται από τα “σπλάχνα” του ΠΑΟΚ, “καθάρισε” το ματς, με δύο υπέροχα γκολ στο 8ο και το 51ο λεπτό, πριν διαμορφώσουν το τελικό σκορ ο Κουλούρης με πέναλτι στο 68΄ και ο Πρίγιοβιτς στο 77΄.

Πέμπτο ματς χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό, που ... κατρακύλησε στην 12η θέση της κατάταξης.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ινσούα (Παναθηναϊκός) στο 68΄ και του Μακ (ΠΑΟΚ) στο 79΄.

Με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ντέρμπι, αφού μετά τις πρώτες αναγνωριστικές αψιμαχίες στο 8΄ ο Δημήτρης Πέλκας με ωραίο γωνιακό ψηλοκρεμαστό σουτ από 25 μέτρα, “κάρφωσε” την μπάλα στην γωνία του Διούδη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του και “έβαλε φωτιά” στις κερκίδες.

 

Τα λάθη των δυο ομάδων στον χώρο του κέντρου ήταν το χαρακτηριστικό της νευρικότητας που επικράτησε για μεγάλο διάστημα και η έλλειψη καλών φάσεων ως το τέλος του ημιχρόνου.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Πέλκας και πάλι, από πάσα του Κρέσπο, μπήκε πλάγια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και αφού εκμεταλλεύθηκε την παθητική αντίδραση των φιλοξενουμένων έστειλε με κοντινό σουτ την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0, μέσα σε αποθέωση.

 

Στο 66ο λεπτό κρίθηκε οριστικά το ματς. Σε δυνατό σουτ του Μαουρίτσιο η μπάλα αποκρούστηκε από το προτεταμένο χέρι του Ινσούα, που παραχώρησε το πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε επιτυχώς ο Κουλούρης και ανέβασε τον δείχτη του σκορ στο 3-0.

Με τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον αδύναμος να αντιδράσει, ο Πρίγιοβιτς πέρασε στο 73΄ στον αγώνα και τέσσερα λεπτά αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέτυχε το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58΄ Τσίμιροτ), Πέλκας, Λημνιός (82΄ Κάμπος), Μακ, Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Γιόχανσον (46΄ Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85΄ Δώνης), Άλτμαν (69΄ Χουλτ).