X

UEFA: αποβολή του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη λόγω χρεών

Πότε λήγει το τελεσίγραφο για να "αποφύγει" τα χειρότερα. Τι "γλίτωσαν" οι "πράσινοι". Απέσυρε την πρόταση σωτηρίας ο Θεοδωρόπουλος.

Ant1news

Μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Παναθηναϊκού γράφτηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς μετά από εισήγηση του αρμόδιου στελέχους της UEFA, αποφασίστηκε να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού για ένα χρόνο από τους ευρωπαϊκούς αγώνες για το «τριφύλλι» αν δεν έχει διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του μέχρι την 1η Μαρτίου, σε βάθος τριετίας.

Βέβαια ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς η UEFA, έδειξε να σέβεται την ιστορία της ομάδας.

Αρχικά το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στην ομάδα είναι λίγο μεγαλύτερο του αναμενομένου (υπολογιζόταν το τέλος Ιανουαρίου του 2018), με συνέπεια να δοθεί μια προσωρινή «ανάσα».

Δευτερευόντως δεν υπήρξε απαγόρευση μεταγραφών για τον Ιανουάριο, ενδεχόμενο που ανησυχούσε τους διοικούντες την ΠΑΕ.

Η αντιπροσωπεία των «πρασίνων» (Τουμαζάτος και Παπαντωνίου), χρησιμοποίησε ως υπερασπιστική γραμμή την αθέτηση των υποσχέσεων από την προηγούμενη διοίκηση που εγκατέλειψε την ομάδα και την μείωση του μπάτζετ από τα 11,2 εκ. ευρώ στα 5.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο επιχειρηματίας, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση του για την σωτηρία της ομάδας.