X

Το “βιολί” της η Μάντσεστερ Σίτι

Η “αρμάδα” του Πέπε Γκουαρντιόλα συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πέτυχε την 18η συνεχόμενη νίκη της, “σκουπίζοντας” και τις “καρακάξες” στην έδρα τους.

Ant1news

Η ποιότητα της Μάντσεστερ Σίτι, όπως πλέον την έχει «πλάσει» ο Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι τέτοια, που της επιτρέπει να κερδίζει σε οποιαδήποτε έδρα στην Αγγλία, ακόμη και στη μέτρια ημέρα της.

Οι «πολίτες» το απέδειξαν και στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», όπου επιβλήθηκαν 1-0 της γηπεδούχου Νιούκαστλ και αύξησαν τη διαφορά από τη Γιουνάιτεντ στους 15 βαθμούς, με τη 19η νίκη σε 20 αγώνες στην Premier League (έχουν και μια ισοπαλία), φέρνοντας τον τίτλο ακόμη πιο κοντά στο Μάντσεστερ.

Με τον Κομπανί να αποχωρεί από το γήπεδο μόλις στο 11ο λεπτό, λόγω ακόμη ενός μυικού τραυματισμού, ο Καταλανός προπονητής της Σίτι πέρασε τον Ζεσούς Νάβας και γύρισε στην άμυνα τον Φερναντίνιο.

Οι «καρακάξες» αμύνονταν μαζικά, το παιχνίδι γινόταν στο μισό γήπεδο κι έτσι στο 31ο λεπτό, με τον Ντε Μπράιν να περνά «αλά Μέσι» μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Στέρλινγκ με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ νικώντας τον Έλιοτ.

Στο 66΄ ο «κεραυνός» του Ντε Μπράιν από τα 25 μέτρα τράνταξε το δοκάρι της Νιούκαστλ, ενώ στο 89΄ η κεφαλιά του Γκέιλ πέρασε δίπλα από την αριστερή δοκό του Έντερσον, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα και πρώτη για τη Νιούκαστλ.