X

Ανακοίνωσε τον Ερίκ Μοράν η ΑΕΚ

Ο Βάσκος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 ετών με την “Ένωση”. Το αγωνιστικό προφίλ του ποδοσφαιριστή.

Ant1news

Έτοιμος να βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ να εκπληρώσει τους στόχους της δήλωσε ο Έρικ Μοράν. Ο Βάσκος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε σήμερα στην Ένωση, επεσήμανε στις πρώτες δηλώσεις του:

«Έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο που διεκδικεί το πρωτάθλημα και εύχομαι να βοηθήσω όσο το δυνατόν δίνεται. Η συζήτηση που είχα ήταν σχετικά σύντομη. Ο προπονητής μου είπε πώς παίζουμε, πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα και στοιχεία για την προπόνηση. Στα υπέρ μου νομίζω είναι όταν έχω τη μπάλα στα πόδια μου, στην προώθηση της μπάλας μπροστά και η τροφοδότηση των συμπαικτών μου. Στα μείον οι διεκδικήσεις στον αέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, η ΑΕΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα, είναι “ζωντανή” στην Ευρώπη. Την ξέρω πριν προκύψει ενδιαφέρον από αυτή».

Ο Μοράν αφίχθη την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα μαζί με τη σύντροφό του και την 18 μηνών κόρη του. Αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια μετέβη στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα για να περάσει από εργομετρικά τεστ. Εκεί, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Μανόλο Χιμένεθ. Από αύριο θα αρχίσει η αναζήτηση για το σπίτι.

Ο Ισπανός μέσος θα φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα που φορούσε ως παιδί, καθώς ήταν τα ίδια χρώματα της Πορτουγαλέτε, της ομάδας στην οποία έπαιζε πριν πάει στα τμήματα υποδομής της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σήμερα και λίγο πριν υπογράψει, πρόλαβε να προπονηθεί καθώς βρέθηκε στα Σπάτα για εργομετρικά τεστ και, ευκαιρίας δοθείσης, “πάτησε γήπεδο” και γνώρισε τους συμπαίκτες του.

 

Ο Μοράν αγωνιζόταν στη Λεγανές με την οποία είχε μόλις 7 συμμετοχές στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ΑΕΚ τα βρήκε με τον ισπανικό σύλλογο σε ποσό που δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και έτσι θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή και όχι ως δανεικός.

Ο παίκτης που προορίζεται για να καλύψει το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή, γεννήθηκε στη Χώρα των Βάσκων και συγκεκριμένα στην πόλη Πορτουγαλέτε στις 25 Μαϊου 1987. Έχει ύψος 1,87 μ., ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο, όπου έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδας αγωνιζόμενος για μια τριετία, ενώ έχει παίξει επίσης στην Μπασκόνια και την Σαραγόσα. Στην Λεγανές εντάχτηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει σκοράρει ποτέ στην καριέρα του αγωνιζόμενος με ομάδα α΄ κατηγορίας, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Είχε πετύχει δύο γκολ με πέναλτι το 2012 όταν έπαιζε στη β΄ κατηγορία με τη δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Πέραν ελάχιστον περιπτώσεων, η θέση του στο γήπεδο είναι αυτή του αμυντικού χαφ, ίδια με του Αντρέ Σιμόες. Ωστόσο, ο Μανόλο Χιμένεθ ελπίζει ότι θα τους “ταιριάξει”, έτσι ώστε να καλυφθεί το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο Γιόχανσον μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.