X

Ριμπερί: Το 2013 μου έκλεψαν τη “χρυσή μπάλα”

«Πρόκειται για ληστεία, ήταν αδικία. Δεν είχα την υποστήριξη της χώρας μου» τονίζει χωρίς περιστροφές ο Γάλλος μεσοεπιθετικός...

Ant1news

Ο Φρανκ Ριμπερί είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Δεν διστάζει να εκφράσει την άποψη του, έχει περάσει δύσκολα παιδικά κι εφηβικά χρόνια, γεγονός που προφανώς τον βοήθησε να αναπτύξει αυτόν τον χαρακτήρα και να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του.

Μία από τις «παραξενιές» του Γάλλου άσου της Μπάγερν Μονάχου, είναι πως δεν μιλά στα ΜΜΕ της πατρίδας του. Για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, ο «σημαδεμένος» δεν έκανε δηλώσεις στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους, εξ΄ αιτίας της δριμείας κριτικής που είχε δεχθεί και την οποία θεωρεί άδικη και αβάσιμη. Ο χρόνος πέρασε και ο Ριμπερί αποφάσισε να «σπάσει το εμπάργκο», μιλώντας στον άλλοτε διεθνή άσο, Ολιβιέ Ντακούρ, ο οποίος έχει εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «Canal Plus».

Μεταξύ άλλων, ο Ριμπερί στάθηκε στην «χρυσή μπάλα» του 2013, όταν το τρόπαιο απενεμήθη στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μιλά χωρίς περιστροφές για απάτη και ακατανόητη απόφαση: «Πρόκειται για ληστεία, ήταν αδικία. Δεν είχα την υποστήριξη της χώρας μου». Και πιθανότατα ο Ριμπερί έχει δίκαιο στην τοποθέτηση του, καθώς εκείνη την χρονιά, είχε οδηγήσει τους Βαυαρούς στην κατάκτηση της μπουντεσλίγκα και του Champions League στον «γερμανικό εμφύλιο» επί της Ντόρτμουντ με 2-1.

Ωστόσο, το σημείο της συνέντευξης που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, είναι αυτό στο οποίο ο Ριμπερί, μιλά για τον αδόκητο θάνατο του καλύτερου φίλου του, Αλέξανδρου, όταν άρχιζαν μαζί ως έφηβοι να παίζουν ποδόσφαιρο: «Εζησα όλη την καριέρα μου με αυτό το τραύμα, χωρίς να μπορώ να μιλήσω για το θέμα. Είναι ένα τραύμα που με βοήθησε να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου. Ηταν η δύναμη μου. Κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο, αυτόν σκεφτόμουν»...