X

Σε ευρωπαϊκή τροχιά η Ξάνθη

“Θρίλερ” το ματς στα Πηγάδια, όπου οι Ακρίτες νίκησαν τον Πλατανιά και τον…αέρα.

Ant1news

Στην έκτη θέση της Super League ανέβηκε, προσωρινά τουλάχιστον, η Ξάνθη, που επικράτησε στα Πηγάδια 3-2 του ουραγού Πλατανιά. Δύο γκολ πέτυχε ο Γέντρισεκ, στο 5΄ με πέναλτι και στο 78΄, κι ένα ο Μπαξεβανίδης στο 27΄, ενώ οι Χανιώτες μείωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με πέναλτι του Ενσικουλού (80΄) και τέρμα του Πετρόπουλου (88΄).

Αν και είχε κόντρα τον πολύ δυνατό άνεμο (υπήρξε φάση που βολέ του Ζίβκοβιτς γύιρσε πίσω και κατέληξε... κόρνερ!), η Ξάνθη  άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Κίκε κέρδισε πέναλτι από τον Ντικαμονά και ο Γέντρισεκ εκτέλεσε εύθστοχα την εσχάτη των ποινών.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαξεβανίδης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ακριτών» και το «δύσκολο» α΄ ημίχρονο, έκλεισε με τον -κατά τα φαινόμενα σοβαρό- τραυματισμό του Λουσέρο στο γόνατο.

Η Ξάνθη φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη στο 78΄ ο Γέντρισεκ με ωραίο τελείωμα μετά από βολέ του Ζίβκοβιτς.  Ωστόσο, το πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Ενσικουλού στο 80΄ και το παρθενικό γκολ του Πετρόπουλου με τη νέα του ομάδα, στο 88΄, μετέτρεψαν σε... θρίλερ τα τελευταία λεπτά. Η Ξάνθη τελικά κράτησε και πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη φετινή νίκη της στα Πηγάδια, ενώ η κρητική ομάδα γνώρισε τη 12η συνεχόμενη ήττα της.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (61΄ Φασίδης), Τριάδης, Λουσέρο (46΄ Καμαρά), Μεχία, Κίκε (83΄ Σιλά), Φλίσκας, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κασάδο

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Ντουάλα (68΄ Γκρζέλτσακ), Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Δημούτσος, Ουές (68΄ Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού