X

Ολυμπιακός: Για το 9 στα 9 κόντρα στην Ξάνθη!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ξάνθη, με στόχο την 9η σερί νίκη στο πρωτάθλημα και το +3 από την ΑΕΚ. Τα σχέδια του Όσκαρ Γκαρσία.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη  

Η ΑΕΚ απέτυχε να σπάσει το «μπλόκο» της Λάρισας και πλέον ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ξάνθης απόψε (19:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», διότι ο ΠΑΟΚ καραδοκεί στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεφύγουν με 3 βαθμούς από την Ένωση, την οποία θα υποδεχθούν στο «λημέρι» τους σε δύο εβδομάδες, με στόχο να της ρίξουν την «χαριστική βολή» στη μάχη του τίτλου.

Οι Ακρίτες μπορεί να κατηφορίζουν «λαβωμένοι» στον Πειραιά, καθώς οι Μπαξεβανίδης, Μπουλά και Μεχία είναι τιμωρημένοι και οι Λουσέρο-Μπρίτο τραυματίες, όμως ο Όσκαρ Γκαρσία επ ουδενί θέλει να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του. Ο Καταλανός «έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου» στους «κόκκινους», ζητώντας τους να μπουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Πίεση ψηλά, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και απόλυτος έλεγχος του ρυθμού είναι τα στοιχεία με τα οποία προσπαθεί καθημερινά να «εμβολιάσει» το δικό του Ολυμπιακό 44χρονος Ίβηρας.

Με τον Μάριν στα πιτς λόγω καρτών, ο Γκαρσία ποντάρει και πάλι στην τριάδα των Φορτούνη, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ. Το καρέ στην «γραμμή κρούσης» θα συμπληρώσει είτε ο Σεμπά ή ο Πάρντο. Ερωτηματικό αποτελεί και ο παρτενέρ του Ρομαό στη μεσαία γραμμή. Ο Ταχτσίδης εξέτισε την ποινή του, αλλά και ο Ζιλέ ήταν εξόχως παραγωγικός στο προηγούμενο ματς με την Λαμία.

Εναργέστερη είναι η εικόνα όσον αφορά την σύνθεση της άμυνας. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Προτό και την τετράδα της οπισθοφυλακής θα αποτελέσουν οι Φιγκέιρας, Σισέ, Ένγκελς και Κούτρης.

Την «ερυθρόλευκη» αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μποτία, Τζούρτζεβιτς, Χατζισαφί, Ιγκόρ και Νικολάου.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Μάριν, οι τραυματίες Ομάρ και Οφόε, ο ανέτοιμος Καρσελά, ο «νεόκοπος» στο Ρέντη, Ίβουσιτς, ο Μάρτινς και φυσικά ο Βούκοβιτς, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βερόνα με τη μορφή δανεισμού. Εάν οι Ιταλοί θελήσουν να αποκτήσουν τον Σέρβο το ερχόμενο καλοκαίρι, το τίμημα ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.