X

Ολυμπιακός: αγώνας γοήτρου και ουσίας στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει εκδίκηση από την ΑΕΚ στο κύπελλο για τις ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά η ψυχολογία είναι σαφώς υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρσία βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» και είναι υποχρεωμένοι να μην φύγουν με… σκυμμένο το κεφάλι σε μία ακόμη φετινή μάχη με την ΑΕΚ. Το 0-0 του πρώτου προημιτελικού στο Φάληρο μπορεί να αφήνει «ανοιχτούς λογαριασμούς», όμως η Ένωση έχει το πάνω χέρι.

Η ρεβάνς θα γίνει σε «κιτρινόμαυρο» φόντο, η ψυχολογία των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται στο ζενίθ και τα «ερυθρόλευκα» ρεζερβουάρ είναι πασιφανές και αυταπόδεικτο ότι έχουν αδειάσει από «καύσιμα».

Ως εκ τούτου, η «καρδιά» του πρωταθλητή θα πρέπει επιτέλους να χτυπήσει στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βρουν τις ψυχικές δυνάμεις για να καταγάγουν μία υπέρβαση, διότι το διακύβευμα του σημερινού αγώνα δεν είναι απλώς το «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Μία πρόκριση θα αποτελέσει το «εφαλτήριο» για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού και στο πρωτάθλημα.

Αντιθέτως, ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός θα βυθίσει τους «κόκκινους» στην εσωστρέφεια, το «κέλυφος» της οποίας δύσκολα θα σπάσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Με την ελπίδα να μην επιβεβαιωθεί «το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής», ο Όσκαρ Γκαρσία είναι αναγκασμένος να προβεί σε «αλχημείες» λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο Μποτία είναι τιμωρημένος, ο Ένγκελς τραυματίας, οι Ομάρ και Σισέ αισθάνονται ενοχλήσεις και οι Κούτρης και Ρομαό παίζουν στα «κόκκινα».

Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Προτό, με τους Ομάρ, Σισέ, Νικολάου και Κούτρη να συνθέτουν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Εκτός κι αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στην προθέρμανση, που θα κάνει η ομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο. Ρομαό και Ζιλέ θα παραμείνουν στο κέντρο, με τον Κώστα Φορτούνη να αναλαμβάνει το ρόλο του οργανωτή. Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Ανσαριφάντ και στα άκρα της «γραμμής κρούσης» οι Μάριν και Μιραλάς.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Ίβουσιτς, Ιγκόρ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Οφόε, Βρουσάι, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς και Σεμπά.