X

Έπαιξε με τη... φωτιά αλλά δεν κάηκε η ΑΕΛ

Στην παράταση πήρε την πρόκριση η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα…

Ant1news

Έπεσε στον Πηνειό αλλά δεν… πνίγηκε η ΑΕΛ. Επικράτησε 3-2 στην παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "βυσσινί" σκόραραν στο 11' με τον Κριζμάν αλλά οι Γιαννιώτες αντέδρασαν άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22', 82') έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108' διαμόρφωσε το τελικό 3-2. 

Η ΑΕΛ που είχε επικρατήσει με 2-1 στους "Ζωσιμάδες" ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ που θα "σφράγιζε" την πρόκριση. Κάτι που κατάφερε στο 11', όταν ο Ναζλίδης έβγαλε πολύ ωραία στον Κριζμάν και αυτός με πλασέ άνοιξε  το σκορ. Η ομάδα Φυντάνη, όμως, αντέδρασε άμεσα κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 22'. Ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πίεσε και κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 82' ο Κόντε με νέο απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 1-2. Το σοκ για τους "βυσσινί" ήταν μεγάλο και παραλίγο να δεχθούν και τρίτο γκολ, όμως, ο Κόντε έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βγήκε τετ α τετ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. 

Στο 99' η ΑΕΛ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και με ωραίο διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Φατιόν στο 108'. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110' Περόνε). 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης, Κόντε, Μπετρά (60’ Σολτάνι).