X

“Διπλό” στο Περιστέρι ή από Φλεβάρη… καλοκαίρι!

Η νίκη στο Περιστέρι είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό, που κινδυνεύει από πρώτος να πέσει αύριο στην τέταρτη θέση.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που δοκιμάζεται απόψε (19:30) στο Περιστέρι απέναντι στον αξιόμαχο Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, δύο από τη δεύτερη ΑΕΚ, καθότι υποχώρησαν στην τρίτη θέση, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο Ατρόμητο.

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος έχει τεράστιο κίνητρο! Μία νίκη απόψε επί των πρωταθλητών, μπορεί αύριο να την βρει να φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας, «εξοστρακίζοντας» την ομάδα του Πειραιά στην 4η. Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση για τα επεισόδια στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή στο Φάληρο. Βάση του κατηγορητηρίου, οι «κόκκινοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση 3 βαθμών.

Κατόπιν όλων αυτών, οι πρωταθλητές είναι υποχρεωμένοι απόψε να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ατρομήτου, αλλά και την αγωνιστική κρίση, τα συμπτώματα της οποίας εκδηλώθηκαν στην Τρίπολη και στα ντέρμπι με την ΑΕΚ, προκειμένου να μην ρίξουν «λευκή πετσέτα» στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Πειραιά βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εθισμένη στις νίκες και στα πρωταθλήματα εδώ και 20 χρόνια, κινδυνεύει να χάσει το «τρένο» της κορυφής από τον Φεβρουάριο.

Για να αποφευχθεί το «μοιραίο», το Περιστέρι θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο της «ερυθρόλευκης» αντεπίθεσης. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι ο «δυνάστης» του ελληνικού ποδοσφαίρου με 44 τίτλους και οι παίκτες του δηλώνουν πεπεισμένοι ότι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή, στην οποία έχουν αποκτήσει… διδακτορικό. Ο Μάρκο Μάριν «σάλπισε» την αντεπίθεση μέσα από τα «Social Media» και μένει να φανεί εάν τα λόγια και οι υποσχέσεις θα γίνουν επιτέλους πράξη και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Γερμανός θα έχει την ευκαιρία να τα καταφέρει, καθώς θα αναλάβει τη «μπαγκέτα» του οργανωτή.

Παρότι οι συνεργάτες του Γκαρσία δεν «φωτογράφισαν» την ενδεκάδα στην χθεσινή προπόνηση, την εστία του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί ο Προτό, με τους Ομάρ, Μποτία, Ένγκελς και Κούτρη (έχει πιθανότητες και ο Χατζισαφί) να συνθέτουν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Ερήμην του τιμωρημένου Ρομαό, οι Ζιλέ και Ταχτσίδης θα αποτελέσουν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. «Ιθύνων νους» θα είναι ο Μάριν και οι Μιραλάς και Πάρντο θα πλαισιώσουν τον πρώτο «κανονιέρη» της Σούπερ Λίγκα, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φορτούνης, Οφόε, Ανδρούτσος, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ίβουσιτς, Νικολάου και Μάρτινς.

Στα… πίτς βρίσκονται ο τραυματίας Σισέ, ο Σεμπά (φούντωσαν ξανά τα σενάρια για πρόταση από ομάδα της Κίνας) αλλά και ο Όσκαρ Γκαρσία. Παρότι ο Καταλανός θέλει να μεταβεί στο Περιστέρι, το ιατρικό επιτελείου του Ολυμπιακού έχει αντίθετη άποψη.