X

“Εξοντωτική” τιμωρία για τον Ολυμπιακό

Ουσιαστικά, εκτός διεκδίκησης του τίτλου τέθηκε ο Ολυμπιακός μετά την ποινή που του επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Ant1news

Με αφαίρεση 3 βαθμών, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 95.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να εκτιμήσει την τιμωρία της έδρας του στα επόμενα δυο παιχνίδια με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό.

Μετά την απόφαση αυτή ο Ολυμπιακός μένει πίσω από τον ΠΑΟΚ έως και 9 βαθμούς αν ο «Δικέφαλος του Βορά» επικρατήσει σήμερα της Λάρισας στην Τούμπα και επτά βαθμούς από την ΑΕΚ, οπότε και με δεδομένο ότι μένουν 9 αγωνιστικές μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός βγαίνει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα και αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αθλητικού δικαστή, Σπυρίδωνα Καποδίστρια, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, που αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας

 ναφέρεται μάλιστα τραυματισμός ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, απειλή κατά τη σωματικής ακεραιότητας παρευρισκομένων στο γήπεδο, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και πρόκληση στην κοινή γνώμη αισθήματος απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο.

Για όλα αυτά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 85.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 10.000 ευρώ της επιβλήθηκε για τη ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής.