X

“Πέταξε” στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στην ΑΕΛ, σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του.

Ant1news

Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την ΑΕΛ με 3-0 στην Τούμπα, στη συνάντηση με την οποία “έκλεισε” η αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Super League και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, με τα γκολ των Σάκχοφ (12΄), Βαρέλα (40΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς στο 48ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν από νωρίς τα θεμέλια της νίκης, καθώς στο 12΄ ο Βιεϊρίνια έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος πάσαρε στον Σάκχοφ και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με το ηθικό στα ύψη, ο ΠΑΟΚ έκλεισε την ΑΕΛ στα καρέ της και στο 40΄ ο Βαρέλα διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα της ομάδας του.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πρίγιοβιτς με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διαμόρφωσε το 3-0, υποχρεώνοντας την ομάδα της Λάρισας να ρίξει “λευκή πετσέτα”.

 

Ο ΠΑΟΚ αναρριχήθηκε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ: 9 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, που δεν είχε ποτέ σημειώσει στην ιστορία του, και τη 14η σερί νίκη σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (72΄ Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Κάμπος (62΄ Μακ), Πέλκας (78΄ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γιοβάνοβιτς (46΄ Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γκοίκοβιτς, Ουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (82΄ Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (65΄ Περόνε).