X

Χιμένεθ: η Ντιναμό θα είναι πιο ξεκούραστη, αλλά χωρίς ρυθμό

Όλοι οι αγώνες από εδώ και πέρα είναι τελικοί για μας, είπε ο κόουτς της ΑΕΚ. Και "παρέμβαση" του Ρουβίκωνα για το ματς...

Ant1news

Ο Μανόλο Χιμένεθ εκτιμά πως η ΑΕΚ είναι σε θέση να παρατείνει την ευρωπαϊκή παρουσία της, έστω εις βάρος του αγωνιστικού προγράμματός της και του στόχου πρωταθλήματος - Κυπέλλου, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου, για τη φάση των «32» στο Europa League.

«Είναι αλήθεια πως πλησιάζει το τέλος του δρόμου σε κάθε μία διοργάνωση. Αλλά είναι αλήθεια ότι για εμάς όλοι οι αγώνες αποτελούσαν τελικούς για να είμαστε ζωντανοί σε όλες τις διοργανώσεις ως τώρα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή για να καρπωθούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Κάνουμε μία καλή σεζόν και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε το δυνατόν καλύτερη», σχολίασε ο τεχνικός της Ένωσης.

Ερωτηθείς για την αγωνιστική απραξία του αντίπαλου, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, είπε, «όλες οι ομάδες αυτής της χώρας είναι συνηθισμένες σε αυτή τη χειμερινή διακοπή, όπως και εμείς στη διακοπή του καλοκαιριού. Είχαν πολύ καιρό να προετοιμαστούν γι΄ αυτό το παιχνίδι και για να δουν εμάς. Η ομάδα της Ντιναμό είναι πολύ δυνατή. Μπορεί τα πόδια να είναι πιο ξεκούραστα, αλλά τους λείπει ρυθμός. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε πιστοί στη δική μας φιλοσοφία και να κερδίσουμε».

Και συνέχισε την αναφορά του στους Ουκρανούς και στον αγώνα, «θα ήταν το καλύτερο να μην δεχθούμε γκολ, γνωρίζοντας πως η αξία του εκτός έδρας γκολ είναι διπλή. Αν δεχθούμε γνωρίζουμε πως θα πρέπει να πάμε στο Κίεβο πιθανώς να σκοράρουμε και έτσι θα γίνει πιο δύσκολο. Θέλουμε η πίεση να μην είναι 20 λεπτά, αλλά 90 συν τις καθυστερήσεις. Αυτό όμως που γίνεται συχνά είναι μια ομάδα να προτείνει έναν τρόπο παιχνιδιού, αλλά ο αντίπαλος να έχει την απάντηση».

Όσο για το ρόλο που έχει ο επίσης Ουκρανός Τσιγκρίνσκι στην ομάδα του; «Είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτόν τον ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ. Τέτοιου είδους παίκτες χρειάζεται μια ομάδα. Παίζει πολύ καλή άμυνα και μπορεί να φτιάξει παιχνίδι το ίδιο καλά. Είναι πολυτέλεια να έχει έναν τέτοιον παίκτη μια ομάδα, λόγω του επαγγελματισμού του και του πόσο συνειδητοποιημένος είναι».

Τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης εκπροσώπησε ο Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος επισήμανε ότι «έχουμε μια φυσιολογική κούραση, κανένας από μας όμως δεν θα είναι κουρασμένος στον αγώνα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε οποιαδήποτε κούραση έχουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ; «Αισθάνομαι πολύ καλά όπως και όλη η ομάδα αισθάνεται πολύ καλά με το σερί που έχουμε κάνει. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να μπούμε δυνατά. Θα είναι καλή μια νίκη για την πορεία μας στην Ευρώπη και την αυτοπεποίθηση της ομάδας».

Ενόψει του αυριανού αγώνα και σε προσωπικό επίπεδο, είπε ότι «θέλω να κερδίσω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει την πρόκριση, όπως θέλουμε τη νίκη και σε κάθε παιχνίδι. Σε όποια διοργάνωση και να αγωνιζόμαστε. Θέλουμε να μπούμε και να κάνουμε καλό παιχνίδι, επειδή θεωρούμε σημαντικό να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη».

Και "παρέμβαση" του Ρουβίκωνα

Διανθισμένο με αναφορές στον πρόσφατο πόλεμο στην Ουκρανία, το κείμενο του "Ρουβίκωνα", καλεί τους πάντες να δώσουν ένα σαφές "μήνυμα" στους "φασίστες" φιλάθλους της Δυναμό Κιέβου.