X

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ

Τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της φάσης των “32” του Europa League.

Ant1news

Η “Ένωση” φιλοδοξεί να βάλει απόψε (22:05) κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, στο ΟΑΚΑ, τα θεμέλια της πρόκρισης στους “16” του Europa League.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε εκτός αποστολής τον Ιρανό Μασούντ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ δεν έχει στη διάθεσή του τους Νίκλας Χουλτ και Έρικ Μοράν (οι οποίοι δεν δηλώθηκαν στη λίστα της UEFA) καθώς και τους Λόπες, Κονέ. Ο τελευταίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού οπίσθιου μηριαίου στο δεξί πόδι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ο χρόνος αποθεραπείας του εκτιμάται σε περίπου 15 μέρες.

Μετά τη χθεσινή προπόνηση, ο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή, που απαρτίζεται από τους: Μπάρκα, Τσιντώτα, Μπακάκη, Βράνιες, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσο, Τζανετόπουλο, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλο, Σιμόες, Μπακασέτα, Γαλανόπουλο, Κλωναρίδη, Γιακουμάκη, Λιβάγια, Αραούχο.

 

Πίεση για 90 λεπτά ζήτησε από τους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός. «Θα ήταν το καλύτερο να μην δεχθούμε γκολ», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου. Ερωτηθείς αν είναι πλεονέκτημα ότι το πρώτο ματς είναι εντός έδρας για την ΑΕΚ, ο κ. Χιμένεθ απάντησε: «Υπάρχουν διάφορα γούστα. Άλλος θέλει να έχει πρώτο ματς εκτός για να “κλειδώσει” την πρόκριση. Και άλλος θέλει διαφορετικά. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το ματς, για να δούμε και την ρεβάνς. Θα είμαι πολύ ήρεμος, αν η ΑΕΚ δείξει όλα αυτά που ξέρει. Και με την προσπάθεια και μόνο, εγώ θα είμαι καλά».

Έπλεξε επίσης το εγκώμιο του Τσιγκρίνσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι, να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη στην ΑΕΚ. Είναι παίκτης, που χρειάζεται κάθε ομάδα. Παίζει καλή άμυνα, αμύνεται καλά, αλλά μπορεί να κάνει και καλή επίθεση. Είναι ένας παίκτης που είναι πολυτέλεια να τον έχει μια ομάδα. Κυρίως λόγω του επαγγελματισμού του και πόσο συνειδητοποιημένος είναι».

ΠΑΕ ΑΕΚ: Όχι στην βία και στον ρατσισμό

Στον απόηχο της ποδοσφαιρικής …παρέμβασης του “Ρουβίκωνα”, που καλεί τους οπαδούς της “Ένωσης” να αντιπαρατεθούν με τους ακροδεξιούς χούλιγκανς της Ντιναμό Κιέβου, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στέλνοντας μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού.

«Η ΑΕΚ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στις διοργανώσεις της UEFA και με τη δική σας βοήθεια καλούμαστε να σηκώσουμε και πάλι ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.