X

Κατάταξη UEFA: εξαιρετικά δύσκολη η αναρρίχηση στην 14η θέση για την Ελλάδα

Η διαφορά μας από τους Τσέχους παρέμεινε σταθερή και τώρα η ΑΕΚ πρέπει να κάνει «πράματα και θάματα» για να έχουμε ελπίδες.

Ant1news

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων για τους 32 τους Europa League, η χώρα μας παρέμεινε στην 15η θέση της σχετικής κατάταξης της UEFA και μάλιστα – έστω και θεωρητικά- οι Τσέχοι τους οποίους καταδιώκουμε, βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από την Ελλάδα.

Μετά και τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα δεν άλλαξε το παραμικρό στην ειδική βαθμολογία. Κι αυτό γιατί η Βικτόρια Πλζεν έφερε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ (ισοπαλία με 1-1 μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν) και φυσικά έγινε το φαβορί για την πρόκριση.

Έτσι οι Τσέχοι έφτασαν τους 29.375 βαθμούς και η Ελλάδα τους 28.400 και για να αλλάξει η σειρά θα πρέπει η ΑΕΚ να προκριθεί, η Πλζεν να αποκλειστεί και βέβαια η ΑΕΚ να φέρει καλά αποτελέσματα και στον επόμενο γύρο. Το μόνο θετικό είναι ότι οι χώρες που μας ακολουθούν δεν έχουν πλέον εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν κινδυνεύουμε να βρεθούμε χαμηλότερα από την 15η θέση.

 

Δείτε τις διαφορές για τις ελληνικές ομάδες ανάλογα με τη θέση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA.

Η 13η και η 14η θέση:

Ο πρωταθλητής 3ο προκριματικό γύρο (Champions League)

Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)

O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 15η θέση:

Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)

Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)

O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)