X

Νίκη με ανατροπή για την Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η ουκρανική ομάδα επιβλήθηκε της Ρόμα και απέκτησε ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στους “8” του Champions League.

Ant1news

Χάρη στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε στο δεύτερο ημίχρονο, η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα του πρώτου μέρους, να νικήσει για τρίτη φορά τη Ρόμα στο πλαίσιο του Champions League (το είχε κάνει την περίοδο 2010/2011 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις) με 2-1, και να αποκτήσει ισχνό προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης (η ρεβάνς στις 13/03 στο “Ολίμπικο” της Ρώμης).

Δίχως πολλές φάσεις κυλούσε το πρώτο μέρος, μέχρι το 41ο λεπτό, όταν η Ρόμα μπήκε μπροστά στο σκορ με το γκολ του φορμαρισμένου Τούρκου μέσου, Ουντέρ, από προσπάθεια του Τζέκο.

Η “απάντηση” των Ουκρανών ήταν άμεση και με το “καλησπέρα” στο δεύτερο ημίχρονο (52΄) έφτασαν στην ισοφάριση με τον Φερέιρα. Στο 71΄ ο Φρεντ έφερε τα πάνω-κάτω για την Σαχτάρ και με το γκολ αυτό η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ουκρανίας πήρε τη νίκη με 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόφ, Μπούτκο, Κριβτσόφ (45΄ Όρντετς), Στεπανένκο, Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ (90΄ Κοβαλένκο), Μάρλος, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι.

Ρόμα: Άλισον, Ναϊνγκολάν (83΄ Ντεφρέλ), Στρότμαν, Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ουντέρ (72΄ Γκέρσον), Φάτσιο, Φλορέντσι (71΄ Πέρες), Μανωλάς.