X

Αγχωτικές νίκες για Παναιτωλικό και ΑΕΛ

Οι γηπεδούχοι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε Κέρκυρα και Πλατανιά, αντίστοιχα.

Ant1news

Η θεσσαλική ομάδα πήρε από την αρχή τον έλεγχο του ματς, απέναντι σε έναν Πλατανιά που αρκείτο στο να αμύνεται. Η πίεση της ΑΕΛ μπορεί να μην δημιούργησε ιδιαίτερες ευκαιρίες, αλλά απέφερε το γκολ στο 69΄ με τον Ντέλετιτς, που αξιοποίησε ωραία μπαλιά του Ναζλίδη και νίκησε τον Κλιάιτς.

Εντελώς ανεπαρκής δημιουργικά, ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να αντιδράσει. Στο φινάλε, μάλιστα, ο Ντέλετιτς νικήθηκε δύο φορές σε τετ-α-τετ από τον Κλιάιτς, χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα.

Oι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον τους στον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ, την προσεχή Πέμπτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46΄ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62΄ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Ναζλίδης (75΄ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς, Κρίζμαν.

Πλατανιάς: Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ντικαμονά, Πετρόπουλος (83΄ Κασάλιτσα), Καρυπίδης, Στάμου (74΄ Ουντότζι), Βάντερσον (54΄ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Νίλι, Ενσικουλού.

 

Την τρίτη διαδοχική νίκη του πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 1-0 στο Αγρίνιο της Κέρκυρας. Το γκολ του Γουίλιαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου στάθηκε αρκετό για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που πλησίασε σε απόσταση τριών βαθμών από την πέμπτη θέση και ελπίζει να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη.

Η πρόωρη απώλεια του Μάρκος Πάουλο, που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χάλασε τα σχέδια του Δέλλα και επέτρεψε στην Κέρκυρα να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να χάσει μία καλή ευκαιρία στο 30΄, με μακρινό σουτ του Κρητικού που έδιωξε με υπερένταση ο Κυριακίδης.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όμως, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου με κεφαλιά του Γουίλιαν, μετά από κακή έξοδο του Γιαννακόπουλου και κεφαλιά-πάσα του Μιχάι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Κυριακίδης πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Μύγας, Μαρινάκης, Πάουλο (10΄ Βασιλούδης), Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (88΄ Ιταμπέλ), Ντίας, Γουίλιαν (80΄ Μπράβο).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Γεωργίου (73΄ Ζορμπάς), Παμλίδης (69΄ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης, Ρόλε (79΄ Γεωργακόπουλος), Γρομητσάρης.