X

Επεισόδια στην Τούμπα – ρίψη αντικειμένου στον προπονητή του Ολυμπιακού

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Στο νοσοκομείο ο Γκαρθία. Επεισόδια έξω από το γήπεδο...

Ant1news

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο της Τούμπας για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο κάποιοι πέταξαν από τις κερκίδες ένα ρολό ταμειακής μηχανής, το οποίο χτύπησε στο πρόσωπο τον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία.

Η αποστολή των “ερυθρολεύκων” αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και ακολούθησαν και οι ποδοσφαιριστές του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία, μεταφέρθηκε αργότερα με μικρό βαν και συνοδευόμενος από τους παράγοντες της ομάδας του σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και όλα δείχνουν πως το ντέρμπι της Τούμπας, βαίνει προς οριστική ματαίωση... Το μεγαλύτερο μέρος των 28.000 φιλάθλων έχει αποχωρήσει από το γήπεδο, ενώ δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τον διαιτητή κ. Αρετόπουλο και τους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής.

Εν τω μεταξύ, έκρυθμη είναι η κατάσταση και έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας, όπου 500 με 600 άτομα προσπάθησαν να πλησιάσουν το μέρος που βρισκόταν η αποστολή του Ολυμπιακού.

 

Αμέσως η Αστυνομία πήρε θέση μπροστά από το χώρο με σκοπό να απωθήσει τους οπαδούς, κάνοντας χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Οι Αρχές θα παραμείνουν στο σημείο για αρκετή ώρα έτσι ώστε να μπορέσει να αποχωρήσει η αποστολή του Ολυμπιακού με ασφάλεια.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε δημόσια θέση, κάνοντας λόγο για "ψευδαισθήσεις τραυματισμών, ψευδαισθήσεις απειλών".

"Ήταν μία κατασκευασμένη αφορμή. Μία φαντασίωση. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν ήταν προκλητικοί και δεν σεβάστηκαν τους 30.000 φιλάθλους που ήρθαν απόψε στο γήπεδο", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Το λάθος ήταν που φωνάξαμε τόσο καιρό και δείξαμε τη γύμνια τους. Το μόνο που έκαναν ήταν να ουρλιάζουν. Δεν συνεργάστηκαν με τον γιατρό του γηπέδου σε κανένα σημείο. Όσοι ήρθαν απόψε και έχουν ξαναέρθει στην Τούμπα ξέρουν τι αγώνα κάναμε για να γίνει το παιχνίδι".