X

Ο Ράσφορντ “εκτέλεσε” τη Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην αγγλική Premier League.

Ant1news

«Η Λίβερπουλ έχει αδυναμίες», είχε δηλώσει πριν από τον αγώνα με τους “κόκκινους” ο Ζοζέ Μουρίνιο. Στη διάρκεια του ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής, ο Πορτογάλος φανέρωσε με τον παραστατικότερο τρόπο τι είχε κατά νου όταν το έλεγε: το κέντρο άμυνας της ομάδας του Κλοπ.

Οι Φαν Ντάικ και Λόβρεν εκτέθηκαν από τους επιθετικούς των γηπεδούχων και ειδικά από τον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο (14΄, 24΄) δίνοντας από νωρίς προβάδισμα νίκης στους “κόκκινους διαβόλους”.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στη Λίβερπουλ, που διατήρησε την κατοχή της μπάλας σε υψηλό ποσοστό, αν και το γκολ με το οποίο μείωσε και επανήλθε στο παιχνίδι, έστω και προσωρινά, προήλθε από “φίλια πυρά” του Μπεγί που, προσπαθώντας να διώξει σε γύρισμα του Μανέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα στο 66΄.

Στο διάστημα που απέμεινε οι παίκτες του Μουρίνιο αμύνθηκαν αποτελεσματικά και κράτησαν την πολύ σημαντική νίκη (2-1), που τους επέτρεψε να εδραιωθούν στη 2η θέση, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά στους 5 βαθμούς από τη σημερινή αντίπαλό τους.