X

Διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η Κυβέρνηση

Μορφή "χιονοστιβάδας" παίρνουν οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα χθεσινά έκτροπα στην "Τούμπα". Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σαββίδη.

Ant1news

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης μετά και τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια, αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος και άμεσα θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να μπει μια τάξη και να σταματήσουν οι εικόνες που εκθέτουν την χώρα μας σε όλο τον πλανήτη.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για εξυγίανση του χώρου ποδοσφαίρου, έχουμε κερδίσει πολλά αλλά μένουν πολλά περισσότερα. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαντάσματα του παρελθόντος» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει συνεχής επαφή με την UEFA».

Ο κ. Βασιλειάδης ερωτηθείς σχετικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η διακοπή του πρωταθλήματος να συνοδευθεί και από ένα «Grexit» για τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως συμπλήρωσε δε θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να μην πληγεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, από τις εξελίξεις αυτές.

 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί ένταλμα αναζήτησης στο πλαίσια του αυτοφώρου κατά του Ιβάν Σαββίδη και ακόμη τεσσάρων ατόμων που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας και παράνομη εισβολή σε αθλητικό χώρο.

 

Το ντέρμπι των "Δικεφάλων" που δεν τελείωσε ποτέ

Ακόμα μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής στην «Τούμπα».

Ο αγώνας που σημαδεύτηκε από την φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΟΚ στο 90’, δεν τελείωσε ποτέ, μετά τα όσο κωμικοτραγικά συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Όλα ξεκίνησαν μετά την επίτευξη του γκολ από τον ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα, το οποίο όμως μετά από συνεννόηση του διαιτητή Κομίνη με τον βοηθό του ακυρώθηκε καθώς έκριναν ότι άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να αποχωρήσουν, κάτι που δεν έγινε μετά την άρνηση του αρχηγού της ομάδας Βιερίνια.

Αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι ότι ο κ. Σαββίδης εμφανίζεται σε φωτογραφίες να μπαίνει οπλισμένος
στον αγωνιστικό χώρο!

 

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

«Όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει σε δήλωση της η Μαρία Σπυράκη.

«Γεγονότα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς.

Η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής», καταλήγει η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής αναφέρεται «είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Οι εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περί «εξυγίανσης» και «καταπολέμησης της βίας», ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές. Είναι ώρα επί τέλους να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι του κράτους και οι σχετικοί κανονισμοί. Χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Σ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει να καταγραφούν θετικά τόσο η ψύχραιμη στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ όσο και των αθλητών και των δύο ομάδων. Αυτοί πολύ σωστά δεν ταυτίστηκαν με τις εξαλλοσύνες και την υποκίνηση βίας».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι, «οι χθεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές; Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων – και της σημερινής - παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων. Γι’ αυτό και η κατάσταση, όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος, από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό.