X

Η συγγνώμη Σαββίδη και η απειλή για “Grexit” μετά τις εικόνες ντροπής στην Τούμπα

Στην Αθήνα η FIFA. Πρώτη "καμπάνα" στον ΠΑΟΚ-αποβλήθηκε από την ECA. Τι λέει για την ένοπλη εισβολή του στο γήπεδο ο Σαββίδης.

Ant1news

Συγγνώμη ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή του, με όπλο, στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο προκάλεσαν την διακοπή του πρωταθλήματος και πιθανώς ποδοσφαιρικό "Grexit", σύμφωνα με όσα αφήνει να εννοηθούν ο Υφ. Αθλητισμού που μίλησε στον ΑΝΤ1.

Με ανακοίνωσή του μιάμιση μέρα μετά τα έκτροπα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δήλωσε ότι δεν απείλησε κανέναν και ότι είναι όμηρος ενός "άρρωστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου".

«Tο ενδεχόμενο ενός μεγάλου Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ίσως είναι μία λύση», υποστήριξε ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, τονίζοντας πως όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε «μια αρρωστημένη κατάσταση, στα όρια της παρανομίας».

Την ίδια ώρα,  με "άγριες διαθέσεις" φτάνουν στην Αθήνα, οι άνθρωποι της FIFA. Σε επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού, ζητούν "άμεση και ασυμβίβαστη" διαχείριση της κατάστασης. Παράλληλα, απευθύνεται προειδοποίηση για σκληρές και αυστηρές τιμωρίες από την ΕΠΟ, αφού είναι ο αρμόδιος φορέας για να επιληφθεί των θλιβερών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας την περασμένη Κυριακή.

 

Αποβολή ΠΑΟΚ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων 

Στο μεταξύ η πρώτη τιμωρία του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή ήλθε από τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Σωματείων (ECA), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Πρώτη εμφάνιση Σαββίδη μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Τετ α τετ με τον Ιβάν Σαββίδη είχαν, το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ, θέλοντας να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους.

 

Μετά το τέλος της προπόνησης, οι "ασπρόμαυροι" πήραν την πρωτοβουλία να επισκεφτούν τον πρόεδρο της ομάδας του Δικεφάλου στην έδρα του στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ...

Πολιτική αντιπαράθεση 

Τα έκτροπα  στην Τούμπα και η εισβολή Σαββίδη προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να καθαρίσει το χώρο του ποδοσφαίρου και τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή με επιχειρηματίες του χώρου του ποδοσφαίρου.