X

Βασιλειάδης στο Sky Sports: η Ελληνική Κυβέρνηση δεν παίζει παιχνίδια

“Εκεχειρία” μέχρι το τέλος της σεζόν, ζητάει ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Αιχμές για τη στάση του Ολυμπιακού.

Ant1news

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν περνούν απαρατήρητα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παραχώρησε συνέντευξη στο βρετανικό Sky Sports, όπου μεταξύ άλλων τονίζει πως «η Ελληνική Κυβέρνηση δεν παίζει παιχνίδια».

Διαμηνύει πως στόχος του είναι η επίτευξη… εκεχειρίας μέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια η θέσπιση νέων αυστηρών κανόνων.

«Η FIFA περιμένει από την ποδοσφαιρική οικογένεια της Ελλάδας, και όχι από το κράτος, να δείξει ότι επιθυμεί κάτι να αλλάξει. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι παράγοντες δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση και νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια. Όμως αυτήν τη στιγμή δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι. Έχουν κουραστεί με εμάς. Η ποδοσφαιρική κοινότητα δεν ενδιαφέρεται για το προϊόν. Έχουμε να κάνουμε με ένα οικονομικό προϊόν, το οποίο φυσικά επηρεάζει αρκετό κόσμο, αλλά παραμένει ένα προϊόν, το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε», δηλώνει ο Υφυπουργός σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Sky Sports.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται, πως ο κ. Βασιλειάδης άφησε αιχμές για την άρνηση του Ολυμπιακού να αποδεχθεί τους όρους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. «Τα κίνητρα του Ολυμπιακού είναι περισσότερο πολιτικά παρά αθλητικά. Φαίνεται πως θέλει να διατηρηθεί το πρόβλημα», ανέφερε.

Με αφορμή τα όσα γίνονται σε δικαστικό επίπεδο στην ΕΠΟ και εν αναμονή των αποφάσεων για τα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με σημερινή σκληρή ανακοίνωσή της, καλεί τους παράγοντες «να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη και την επιτακτική υποχρέωσή τους να συμβάλλουν ουσιωδώς σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια που τείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».