X

Ερυθρόλευκος “περίπατος” κόντρα στην Κέρκυρα

Υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτινς, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπιασαν καλή απόδοση, συντρίβοντας τους Φαίακες.

Ant1news

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα με 5-1 την Κέρκυρα κι εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάκτηση της 2ης θέσης του πρωταθλήματος, που δίνει το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Για ένα 45λεπτο οι «Φαίακες» ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, όμως το γκολ που δέχτηκαν στην εκπνοή των καθυστερήσεων του α΄ ημιχρόνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, οδηγώντας τους ερυθρόλευκου σε μία εμφατική νίκη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πολύ νωρίς, με το όμορφο τελείωμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ, στο 12΄. Ακολούθησε η ισοφάριση , με την πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των παικτών της Κέρκυρα. Στο 27΄ ο Επστάιν, αφού πέρασε τον Ένγκελς, έστειλε με πλασέ τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Προτό και ισοφάρισε για την ομάδα του Ματζουράκη.

Το καθοριστικό γκολ ήταν αυτό στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, οπότε ο Κέβιν Μιραλάς με ευθύβολο σουτ «έγραψε» το 2-1, ανεβάζοντας την ψυχολογία των γηπεδούχων στην επανάληψη.

Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μυτίδη για να ισοφαρίσει στο 50΄ κι αμέσως μετά, με μια εξαιρετική σύμπραξη των Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Φορτούνη, ο τελευταίος πέτυχε το 3-1.

Στο 71΄ ο Ένγκελς με κεφαλιά ανέβασε το σκορ σε 4-1 και τρία λεπτά πριν το 90΄ ο Μάριους Βρουσάϊ, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ του στο πρωτάθλημα, έκλεισε το σκορ, σε ένα παιχνίδι υπο το βλέμμα του Πεδρο Μαρτινς.